Politie Hollands Midden

Nieuwerkerk aan den IJssel - Golf aan autoinbraken

Nieuwerkerk aan den IJssel, 13-11-2009 o In één week (vrijdag 6 november tot vrijdag 13 november) deden er zich in de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel 21 auto-inbraken voor, die plaatsvonden in de nachtelijke uren. In de meeste gevallen is een ruit ingeslagen en werd het navigatiesysteem meegenomen. Ook gsms en MP3-spelers zijn meegenomen.

De politie surveilleert extra in verband met de auto-inbraken en zodoende kon er op maandag 9 november om 02.00 uur een 39-jarige Roemeen worden aangehouden in de Essenwijk. Agenten zag hem tussen geparkeerde autos lopen en hielden hem staande. Toen de man op verzoek zijn zakken leeghaalde, zat daar een schroevendraaier en een lampje in. Na het fouilleren van de man werd een navigatiesysteem onder zijn jas gevonden. De auto van de rechtmatige eigenaar bleek zonder schade te zijn geopend.

Automobilisten laten regelmatig waardevolle spullen achter in de auto. De politie adviseert om niks van waarde in de auto te laten liggen, ook niet als de eigenaar maar korte tijd weg is. In de nachtelijke uren surveilleert de politie extra in de woonwijken om auto-inbrekers op heterdaad te kunnen betrappen. De ogen en oren van inwoners zijn bij het pakken van de auto-inbrekers ook nodig, daarom verzoekt de politie buurtbewoners direct 112 te bellen als zij iets verdachts in de wijk zien.

Tips om auto-inbraken te voorkomen: Laat geen waardevolle spullen achter in de auto Parkeer de auto in het zicht op een verlichte parkeerplaats Verwijder zo mogelijk de houder van navigatieapparatuur (en de afdruk van de zuignap)

Waar vonden de auto-inbraken afgelopen week plaats? De inbrekers waren met name in de volgende straten actief:

- De Iep - Schijfmos - Monnikskruid - Penningkruid - Bladmos - Havikskruid - Haakmos