Gemeente Leidschendam-Voorburg


Leidschendam-Voorburgse mantelzorgers in de schijnwerpers

Ter gelegenheid van de Dag van de Mantelzorg waren afgelopen dinsdag mantelzorgers uit Leidschendam-Voorburg uitgenodigd door Stichting Rondom Mantelzorg en de gemeente om mee te gaan met het Rondje Den Haag, een ludieke stadstoer door de residentie. Vanaf winkelcentrum Leidsenhage werd er vertrokken met een luxe touringcar. Het duo Sjors & Co liet de vele gezichten van Den Haag zien, doorspekt met humor en amusement, de sfeer zat er al snel goed in.

In een café in het stadscentrum kwam wethouder Rensen de gelederen versterken. In zijn toespraak sprak hij zijn respect en waardering uit voor mantelzorgers vanwege de vaak zware zorgtaken die zij hebben. De heer Rensen reikte in dit samenzijn ook het mantelzorgbeeldje uit. Alhoewel het beeldje via loting aan 1 mantelzorger werd uitgereikt, benadrukte de heer Rensen dat het beeldje symbool staat voor de erkenning en waardering voor álle mantelzorgers. Hij vulde aan dat er nooit een mantelzorger beter is dan de andere. Mantelzorger mevrouw Wibier ontving het beeldje van wethouder Rensen. Ik ben heel verrast en vind het heel bijzonder dat ik dit beeldje in ontvangst mag nemen, was haar reactie. Het was voor haar de eerste keer dat ze deelnam aan de dag van de Mantelzorg.

Om de erkenning en waardering vanuit de gemeente nog meer kracht bij te zetten, kregen alle mantelzorgers ook een cadeaubon uitgereikt. Mantelzorgers die staan ingeschreven bij Stichting Rondom Mantelzorg maar niet aanwezig waren, krijgen de bon thuis gestuurd.

De middag was zeer geslaagd. De aanwezige mantelzorgers hebben veel gelachen, zich kunnen ontspannen en hun zorgen even opzij kunnen zetten. Het werd gewaardeerd dat zij op deze middag het middelpunt waren. En dat is uiteraard het doel van de Dag van de Mantelzorg; om mantelzorgers eens flink in het zonnetje te zetten!