Politie Gelderland-Zuid

Vuurwerkteam neemt ruim 110 kilo vuurwerk in beslag

Arnhem, 13-11-2009 o Het vuurwerkteam Gelderland-Midden / Gelderland-Zuid heeft donderdagmiddag 12 november 2009 twee Arnhemmers aangehouden. Daarbij is ruim 110 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Het vuurwerkteam startte op basis van een anonieme melding in oktober een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk door één van de Arnhemmers. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn donderdagmiddag in Arnhem-Zuid twee verdachten aangehouden. Hierbij is ruim 110 kilo zwaar knalvuurwerk in beslag genomen; voornamelijk nitraten, maar ook enkele vlinders. De 21-jarige Arnhemmer die ervan wordt verdacht in illegaal vuurwerk te handelen, is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De 22-jarige Arnhemmer wordt ervan verdacht illegaal vuurwerk gekocht te hebben. Hij is aangehouden en na verhoor heengezonden. Justitie beslist wat er verder met hem gaat gebeuren.

Het vuurwerkteam is een interregionale samenwerking tussen Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid. Doelstelling is de illegale handel in vuurwerk aan te pakken en terug te dringen.