Belgische Federale Overheid


*

Nieuwe uitgaven van de brochures 'Wegwijs in werk en ouderschap' en 'Wegwijs in werken in het stelsel van de dienstencheques'

Datum: 13 november 2009

De edities 2009 van de brochures 'Wegwijs in werk en ouderschap' en 'Wegwijs in werken in het stelsel van de dienstencheques' zijn onlangs gepubliceerd door de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Ze bevatten de recentste wijzigingen in de materie.

De brochure 'Wegwijs in werk en ouderschap' richt zich hoofdzakelijk tot (toekomstige) jonge ouders die werk en privé beter met elkaar willen combineren (huidige reglementering, verlof, bescherming bij zwangerschap, kinderopvang ...).

De brochure 'Wegwijs in werken in het stelsel van de dienstencheques' legt alle aspecten van werken in dit stelsel in detail uit (mogelijke activiteiten, arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaarden, beschermingsmaatregelen). De nieuwe uitgave houdt ook rekening met de recente afschaffing van het onderscheid tussen werknemers van categorie A en werknemers van categorie B.

Download de brochure 'Wegwijs in werk en ouderschap' op de website van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (PDF, 76 p. - 764 kb)

Download de brochure 'Wegwijs in werken in het stelsel van de dienstencheques' op de website van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (PDF, 40 p. - 553 kB)

U kunt deze brochures ook online bestellen via de website van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg