BDO verwelkomt nieuwe partnerorganisatie in Cariben

13/11/2009 15:24

BDO CampsObers Holding BV

BDO, de vijfde grootste accountantsorganisatie van de wereld, heeft gisteren aangekondigd dat een nieuwe partner organisatie wordt toegelaten tot het BDO-netwerk in het oostelijke gedeelte van de Cariben. Specifiek betreft het de eilanden St Lucia en St Vincent. De officiële datum van toetreding is 15 oktober 2009 jl.

De nieuwe organisatie draagt de naam BDO Eastern Caribbean en is het resultaat van een partnerovereenkomst tussen twee bestaande organisaties die van oorsprong in Kingstown, St. Vincent and Castries en St. Lucia gevestigd zijn. De organisatie die hierdoor ontstaan is, staat goed aangeschreven in de markt, met name op het gebied van controlewerkzaamheden. Dit beslaat dan ook het grootste deel van het werkterrein van de organisatie, samen met assurance-, belasting- en advieswerkzaamheden.

Floyd Paterson (St. Vincent) en Brenda Williams (St. Lucia) zijn de managing partners van de nieuwe organisatie. Zij beschikken over aanzienlijke werkervaring op het gebied van controle en accountancy. Daarnaast zijn zij al een aantal jaren werkzaam in het Caribische gebied.

"Dit is een erg spannende ontwikkeling voor onze nieuwe organisatie, maar ook voor BDO", vertelt Floyd Paterson. "Wij zijn er zeker van dat het lidmaatschap van de BDO-organisatie onze locale profilering ten goede zal komen. Ook behalen we hierdoor een significant voordeel ten opzichte van onze concurrentie, aangezien niet alle grotere accountantsorganisaties vertegenwoordigd zijn in deze regio." Brenda Williams voegt hieraan toe: "Onze twee organisaties kennen elkaar goed en we hebben elkaar in de afgelopen jaren ondersteund in de vorm van technische adviezen en beoordelingen op het gebied van kwaliteit. We delen dezelfde waarden met elkaar en met BDO en zijn erg gepassioneerd, zowel wat betreft onze organisatie als ons vak. Door deze relatie met BDO kunnen onze werkprocessen en onze dienstverlening naar klanten toe alleen maar verbeteren."

Jeremy Newman, CEO van BDO vertelt over de samenwerking: "Wij weten dat nabijheid en een goede relatie uitermate belangrijk zijn voor onze klanten. Door onze aanwezigheid in deze regio uit te breiden kunnen we onze klanten beter ondersteunen en van dienst zijn bij hun groei. Daarnaast verzekeren wij hen op deze manier van professionele adviseurs die snel voor hen klaar staan met praktische en technische adviezen. Deze nieuwe partner organisatie is een goede toevoeging aan ons bestaande netwerk in het Caribische gebied. Het is het bewijs van onze toewijding om partner organisaties in alle landen te hebben waar klanten op onze aanwezigheid rekenen."