Gemeente Breda

Nieuwe âMierâ in Bredase binnenstad

Op vrijdag 13 november heeft Wilbert Willems, wethouder cultuur, verkeer en milieu, de nieuwe afvalinzamelwagen âDe Mierâ in gebruik genomen.

Hij deed dat door een 3D-presentatie op de wagen te onthullen die een impressie geeft van de stad Breda. Het gaat daarbij om de grootste mobiele 3D-presentatie van Nederland.

Wethouder Willems: âIk ben erg blij met deze nieuwe inzamelwagen. Het is een heel schone wagen. Hij is uitgerust met de schoonste motor die er momenteel op de markt is. Dat is nodig, want binnen de singels mogen alleen schone vrachtwagens rijden. Als ondernemers dat voorbeeld volgen dan blijft onze binnenstad ook qua leefbaarheid de beste van ons land.â

De Mier rijdt volgens een speciale route op vaste dagen en tijden, zowel overdag als in de avonduren. Restafval, GFT en papier/karton worden in één rit gescheiden ingezameld. Daardoor wordt een forse milieuwinst behaald. Het aantal transportbewegingen in de binnenstad wordt zo aanzienlijk beperkt.
Ook kunnen bewoners, marktkooplieden en bedrijven hun afval aanbieden op een aantal standplaatsen. Op die standplaatsen draait de motor van De Mier op elektriciteit, wat zorgt voor een lage CO2-uitstoot.

Breda, 13 november 2009