Project Gemeente Westland

hokkengesprek

Derde hokkengesprek voor jongeren, ouders en hokeigenaren

Publicatiedatum: 13-11-2009

De afgelopen weken hebben er gesprekken plaatsgevonden met jongeren die in Westland een hok hebben. In het eerste gesprek heeft de gemeente de jongeren gevraagd naar hun wensen en ideeen bij het hokkenbeleid. De gemeente wil drie zaken aanpakken en daarbij jongeren en hun omgeving nadrukkelijk betrekken. De gemeente wil samen met jongeren spelregels opstellen om de volgende drie punten aan te pakken:

* brandveiligheid: hoe zorgen we ervoor dat de hokken (brand)veilig zijn?

* commercialisering: de hokken mogen niet winstgevend zijn, dus hoe zorgen we ervoor dat het geen commercieel café wordt en er sprake is van concurrentie voor de horeca?

* alcoholgebruik onder jongeren onder de 16 jaar: te veel, te vaak en op te jonge leeftijd alcohol drinken is schadelijk, maar hoe gaan we hiermee om?

In het tweede gesprek waren naast de jongeren ook brandweer, politie, jongerenwerk, buurtpreventie en enkele raadsleden aanwezig. Er zijn filmpjes getoond waarin te zien is hoe snel een brand om zich heen kan grijpen. Ook hebben de jongeren zich met elkaar gebogen over een soort keurmerk, logo voor hokken die aan de door hen bedachte spelregels voldoen.
Een verslag en filmpjes over de twee gesprekken zijn te vinden op www.vriendenvanhetwestland.nl onder "hokken in Westland".

Gesprek ook voor ouders en hokeigenaren

In het derde en voorlopig laatste gesprek willen we, naast de jongeren, ook ouders en hokeigenaren van harte uitnodigen om deel te nemen. Het gesprek vindt plaats op woensdagavond 25 november in de kantine van het gemeentekantoor aan de Stokdijkkade 2 in Naaldwijk. We starten om 19.00 uur.
Om organisatorische redenen, stellen we het op prijs als deelnemers zich uiterlijk 22 november aanmelden via hokken@gemeentewestland.nl