Politie Zuid-Holland-Zuid

Meisje aangerand; Politie zoekt getuigen

Dordrecht, 12-11-2009 o Een 12-jarig meisje uit Dordrecht is op 10 november aangerand door een onbekende jongeman. Het meisje was rond 18.00 uur op winkelcentrum Crabbehof aan het Van Oldenbarneveltplein. Ze was op dat moment op het speeltuintje ter hoogte van de Intertoys-winkel. Plotseling kwam een jongeman op haar af duwde haar op de grond. Hij ging op haar zitten en betastte haar vervolgens. Een vriendje van het meisje probeerde de dader nog van het slachtoffer af te krijgen, waardoor een korte schermutseling ontstond. Op een gegeven moment hield de jongeman op en ging hij weg, mogelijk doordat er mensen aan kwamen lopen.
De dader is een 15 tot 17-jarige jongen met een Marokkaans/Turks uiterlijk. Hij droeg een zwart trainingspak met witte strepen aan de zijkant.
De politie is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest van de aanranding. Degenen die andere informatie hebben die kan helpen in het onderzoek worden ook gevraagd contact met de politie op te nemen. Men kan bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de Unit Zedenpolitie. Anoniem bellen kan ook naar 0800-7000 (gratis).