Gemeente Alphen aan den Rijn

Alle vragen over plannen Nieuwe Sloot beantwoord

De gemeente heeft circa 160 inspraakreacties ontvangen op het voorontwerp bestemmingsplan Nieuwe Sloot. Deze reacties zijn verwerkt in een Nota van Inspraak, die volgende week aan de indieners wordt toegestuurd. Naar aanleiding van de inspraak zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp bestemmingsplan Nieuwe Sloot.

Nieuwe Sloot staat voor een rijke keuze aan woningen in een gezellige en levendige wijk. Het bestaat uit drie deelgebieden. Deelgebied Tuin kenmerkt zich door kleinschaligheid en betaalbaar wonen en vormt de overgang tussen de bestaande bebouwing langs de Rembrandtlaan en Nieuwe Sloot. Deelgebied Holland langs de Planetensingel bestaat uit eilanden met veel ruimte voor groen en water. Het deelgebied Park vormt het hart van de eerste woonservicezone in Alphen aan den Rijn. Het gebied wordt zoveel mogelijk autoluw gemaakt. Doorgaand autoverkeer wordt via de hoofdwegen om het gebied heen geleid. Uiteraard blijven alle bestemmingen in het gebied bereikbaar.

De meeste reacties gaan over het realiseren van de woonservicezone in deelgebied Park. De reacties richten zich met name op de hoogte van de geplande gebouwen, het kantoor van wonenCentraal in één van deze gebouwen, het behoud van het aanwezige groen en het parkeren. Ook heeft een aantal mensen gereageerd op de toekomstige verkeerssituatie en zijn op perceelsniveau enkele opmerkingen geplaatst.

Op de website www.nieuwesloot.nu is uitgebreide informatie terug te lezen. In de komende periode worden bewoners weer in de gelegenheid gesteld te reageren op het bestemmingsplan. In de publicatie in Week in beeld op 19 november 2009 wordt hierover meer verteld.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen