Gemeente Alphen aan den Rijn

College positief over bouw woonservicezone Park

Het college van burgemeester en wethouders adviseert de raad een aparte procedure voor het projectbesluit te starten. Een projectbesluit zorgt ervoor dat vooruitlopend op het van kracht worden van een nieuw bestemmingsplan een bouwvergunning kan worden verleend. Als de raad hiermee instemt, wordt het ontwerp besluit gedurende zes weken ter inzage gelegd. Als er geen zienswijzen binnenkomen, kan aan wonenCentraal een bouwvergunning voor het perceel gelegen tussen de Oudshoornseweg, Gerard Doustraat en de Meteoorlaan worden verleend. WonenCentraal wil hier woningen te bouwen.

In de hoge woontorens zijn woningen gepland in een groene omgeving. Deze zijn zoveel mogelijk naar het noorden gesitueerd. Op de begane grond wil wonenCentraal ruimte bieden voor publieksgerichte dienstverlening, maatschappelijke voorzieningen, kantoren en horeca. Op de eerste verdieping kan wonenCentraal een kantoor tot een oppervlakte van 1.600 m² vestigen. Een parkeergarage, tuinen en erven, verkeers-, groen- en andere voorzieningen en water maken de plannen compleet. Het college is van mening dat dit bouwplan een belangrijke bijdrage levert aan de serviceverlening aan de (directe) bewoners binnen de woonservicezone.

De bouwplannen van wonenCentraal sluiten aan bij de wens van het college inwoners van Alphen aan den Rijn ruimte te bieden om te wonen in het gebied aan de Oude Rijn én dicht bij het centrum. De ruime woningen zijn makkelijk aan te passen aan de behoeften van de bewoners. Iedereen kan hier straks comfortabel wonen, van alle gemakken voorzien, ongeacht leeftijd en lichamelijke conditie.

Het park is niet alleen voor bewoners, maar een openbaar park, waar het aangenaam vertoeven wordt voor jong en oud. Het park wordt autovrij, zodat iedereen er veilig kan wandelen en fietsen.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn

Servicenormen