Gemeente Nieuwegein


Ontwerpwedstrijd nieuwe Fietsenstalling Ringstede

maandag, 9 november 2009
Jonge architecten tot en met 35 jaar worden vanaf 9 november door de gemeente Nieuwegein uitgedaagd om een ontwerp te schetsen voor de nieuwe bewaakte gratis fietsenstalling aan de Ringstede.

De gemeente Nieuwegein wil jong talent de ruimte bieden om een bijdrage te leveren aan de nieuwe binnenstad. Daarvoor kunnen ze zich tussen 9 november 2009 en 4 januari 2010 aanmelden op www.nieuwegein.nl/ontwerpwedstrijdfietsenstalling. Ze worden gevraagd een schetsontwerp in te dienen voor een permanente bewaakte gratis fietsenstalling aan de Ringstede. Deze moet bijdrage aan een aantrekkelijke entree van het aangrenzende winkelgebied. De 10 beste inzendingen zullen worden samengebracht op een tentoonstelling met alle publiciteit er omheen en voor de drie beste ontwerpen is er een prijzenpot beschikbaar. De winnaar maakt kans op de opdracht om het ontwerp uit te werken zodat het werkelijk gerealiseerd wordt.

De Achtergrond

Nieuwegein krijgt de komende jaren een nieuwe binnenstad met onder andere een nieuw winkelgebied, een nieuw Stadshuis en een nieuw Theatercomplex. De gemeente Nieuwegein hecht aan een hoog kwaliteitsniveau voor de nieuwe binnenstad, waarbij licht en lucht, overzichtelijkheid en menselijke schaal, sociale- en verkeersveiligheid en gebruiksgemak hoog in het vaandel staan. Daarbij past ook het stimuleren van fietsverkeer van en naar de binnenstad. Vanuit deze ambities investeert de gemeente de komende jaren in gratis bewaakte fietsenstallingen.

De planning

9 november 2009 Start aanmeldingen
4 januari 2010 (17.00 uur) Sluiting aanmeldingstermijn 12 februari 2010 (16 uur) Sluiting inzendtermijn 26 maart 2010 Bekendmaking genomineerden 16 april 2010 Bekendmaking juryrapport, opening tentoonstelling

Meer informatie

Zie