NEN


Nieuwe NEN 1010-cursus over aarding en vereffening

vrijdag 13 november 2009, 15:03

Aarding en vereffening zijn een integraal onderdeel van de elektrotechnische installatie. Zonder de juiste aardings- en vereffeningsmaatregelen zullen de installatie en de beveiliging niet goed functioneren. Ook het groeiende aantal EMC-problemen en de toenemende spanningsvervuiling in complexe installaties hebben een relatie met aarding en vereffening. NEN organiseert op 11 maart 2010 in Delft de cursus
'NEN 1010: aarding en vereffening'.

De cursus geeft antwoord op de vraag: Wanneer pas je aarding en vereffening toe? Ook leren de cursisten hoe zij aardingsgevaar kunnen berekenen, hoe zij de juiste voorzieningen kunnen treffen en hoe ze aarding en vereffening moeten installeren volgens NEN 1010 deel 5.

Voor wie bestemd?
De cursus is bestemd voor ontwerpers, installateurs, hoofden van technische diensten en serviceafdelingen, calculatoren, werkvoorbereiders en iedereen die verantwoordelijk is voor laagspanningsinstallaties en het werken daaraan. Om de cursus te kunnen volgen is een goede kennis van NEN 1010 noodzakelijk.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met NEN Cursussen, telefoon (015) 2 690 188 of e-mail cursussen@nen.nl. U kunt ook de website bezoeken: www.nen.nl/cursusaardingenvereffening.