Politie Haaglanden

Politie houdt verdachten aan voor schietpartij Pletterijkade

Den Haag , 13-11-2009 o Het Team Grootschalig Opsporen (TGO) dat Politie Haaglanden vormde naar aanleiding van de dodelijke schietpartij op de Pletterijkade, hield in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 november twee personen aan.

Één van hen (een 41-jarige man uit Delft) is de vermoedelijke schutter. Na een intensief opsporingsonderzoek werd hij aangehouden in een auto op de Laan van Meerdervoort. De andere verdachte (een 30-jarige man uit Den Haag) werd in zijn woning aangehouden. Daaropvolgend vonden in woningen in Den Haag en Delft doorzoekingen plaats.

Bij de 41-jarige verdachte zaten ten tijde van de aanhouding nog twee personen in de auto (een 44 -jarige vrouw uit Den Haag en een 41-jarige man uit Delft). Zij werden ook aangehouden. De man en vrouw worden ervan verdacht de 41-jarige Delftenaar te hebben geholpen bij het uit handen blijven van de politie. Het tweetal is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Zondagavond 8 november kreeg de politie een melding dat op de Pletterijkade iemand was neergeschoten. Agenten troffen op het trottoir het zwaargewonde slachtoffer aan. Ondanks reanimatiepogingen van de agenten en het inmiddels ter plaatse gekomen ambulancepersoneel, overleed de man vrijwel direct. Het slachtoffer was de 22-jarige Karim el Ghamarti. Direct startte de politie een groot onderzoek, waarbij de Pletterijkade vanaf het Rijswijkseplein voor al het verkeer werd afgesloten. Een team van Forensische Opsporing verrichtte een groot gedeelte van de nacht onderzoek. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een speurhond.