Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sprankelende accenten in historisch Museumkwartier

Rondleiding Musea en het Museumkwartier

Vrijdag 13 november - 15:00 uur

Ervaar de bijzondere confrontatie tussen de historische bouwwerken en de moderne toevoegingen tijdens de rondleiding door het Museumkwartier.

Het Museumkwartier is een van de best bewaarde geheimen van de Utrechtse binnenstad. De vroegere Wijk A herbergt een schat aan verborgen hofjes, grachten, middeleeuwse huizen, galeries en musea. Ook op architectonisch gebied valt hier een indrukwekkende wereld te ontdekken.

Aorta gids Renette Niekerk neemt u mee naar het Universiteitsmuseum (Koen van Velsen), met de grote glazen puien die een verrassende toevoeging zijn in het straatbeeld. Ook de uitbreidingen van het museum Catharijneconvent (Hubert Jan Henket) en het Centraal Museum (Beel & Agtergael) komen aan bod. Daarnaast passeren andere architectonische projecten de revue, die de gevoeligheid blootleggen van modern bouwen in een historische context.

Aanvang: 15:00 uur
Vertrek: vanaf Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht Kosten: 7,50 euro per persoon (6,25 euro voor U-pas houders, studenten, 65+, CJP en Vrienden van Aorta) Duur: 1 oe uur
Inschrijven en informatie: Van tevoren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich per e-mail opgeven (tours@aorta.nu), maar ook telefonisch of aan de balie. Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.

Architectuurcentrum Aorta is geopend van woensdag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Achter de Dom 14, Utrecht, tel. (030) 2321686.


---

De rondleiding maakt deel uit van het rondleidingenprogramma van architectuurcentrum Aorta langs (moderne) architectuur en landschapsarchitectuur in Utrecht. Het programma staat op onze website www.aorta.nu .

Noot voor redacties

Noot voor de redactie -