De Melkweg

PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

RAUW @ KLINCH
live: Lady Sovereign (Midget Records, London) / The Glimmers (Eskimo, Gent) / Joost van Bellen / The Walk & Rogerseventytwo / vj 00KAAP Oude Zaal - hosted by Little Sexmachine: Mr. Wix / Estaw / Wannabe A Star

The Max & Oude Zaal · vrijdag 13 november · 23:00 ­ 05:00 uur · 15,00
· · ·
+ lidm.

Met meer dan gepaste trots presenteert Meubel Stukken een klassieke ruige opstelling op het Rauw in november. Rauw dauwers vanaf den beginne de Glimmers komen draaien naast Van Bellen en live staat Lady Sovereign het podium uit te beesten. Het programma natuurlijk uitgebreid met de Oude Zaal.

Het Belgische wonderkoppel Glimmers stond op een van de allereerste Rauw edities ooit en zijn door de jaren graag geziene vaste gasten gebleven. Afgelopen Valtifest waren zij met recht de allerbeste dj's van de Rauw tent met hun bizarre mixen van elektronische herrie, TiTaTovenaar tunes en de vetste Italo disco. Geen set van de Glimmers is hetzelfde, ze zijn misschien wel de meest creatieve dj's van deze aardkloot. Voor Rauw zetten ze de toon altijd een tandje scherper en beloven het gaspedaal dit keer extra in te trappen. Dat wordt geheid keihard feest.

De vuil gebekte Lady Sovereign was een van de grote verassingen van de afgelopen Lowlands editie, ze liet geen spaan heel van de XRay tent. De West Londense Lady Sovereign heeft hiphop in haar immer kokende bloed: haar ouders waren betrokken bij Salt-N-Pepa en na het horen van MC Dynamite dacht ze `Dat kan ik ook!' Het resulteerde in de smerigste teksten aller tijden en super goeie muziek, met de wortels in vuige grime en old school hiphop. Lady Sovereign is voor de duvel nog niet bang, buiten dat ze geen man is, niet uit de USA komt en niet zwart is (in tegendeel: haar huid is zo transparant wit dat zelfs de Sex Pistols er jaloers op zouden zijn) heeft haar video Love Me Or Hate Me tijden nummer 1 in de Amerikaanse hitlijsten gestaan. Sovereign is een graag geziene live performer en toert de wereld rond alsof het Madurodam is. Dat gaat niet altijd van een leien dakje, afgelopen maand zat ze 7 uur na aankomst in Australië meteen al het gevang omdat ze na een knokpartij met een valse travestiet de portier volledig onder gespuugd had. Niet voor de poes dus deze vleesgeworden atoombom! Het is fantastisch nieuws dat ze nu eindelijk ook Rauw gaat doen, speciaal voor dit weekend vliegt DJ Annalyze uit Chicago in om haar bij te staan.

De nacht wordt geopend door gastheer en dj dinosaurus Joost van Bellen. De Max zaal wordt afgesloten door The Walk & Rogerseventytwo en is het video geweld van niemand minder dan de Godfather van het bewegende beeld VJ 00Kaap. In de Sexmachine zaal staat naast resident, host en sexbom Wannabe A Star ook de Nederlander die ondertussen een held in New York is Estaw en de kort gewiekte stadse superster Mr.Wix.