Universiteit van Tilburg

Persbericht 30 oktober 2009

Nanoregulering: reuzenoplossingen voor dwergproblemen?

Symposium Universiteit van Tilburg 13 november

Wat is er nodig om het vertrouwen in nanotechnologie te vergroten? Die vraag staat centraal op het symposium 'Nanoregulering: reuzenoplossingen voor dwergproblemen?' op vrijdag 13 november aan de Universiteit van Tilburg.

Nanotechnologie lijkt een groot potentieel te hebben voor verbeteringen en vernieuwingen. Regelgeving op dit gebied blijft echter achter bij de technologische ontwikkelingen. Veel effecten van nieuwe producten en productieprocessen worden pas op termijn duidelijk. Daardoor ontstaat rechtsonzekerheid en is het lastig om ontwikkelingen in goede banen te leiden. Hoe weten producenten hoe zij te werk moeten gaan? Hoe weet de consument waar hij op kan rekenen? Kortom, wat is er nodig om het vertrouwen in nanotechnologie te vergroten binnen de hele keten van producenten, wederverkopers en consumenten?

Daarover organiseren het Tilburg Institute for Law, Technology, and Society (TILT), de Vereniging Leefmilieu en de Wetenschapswinkel van de Universiteit van Tilburg een symposium met lezingen, workshops en debat. Het symposium is gericht op beleidsmakers, ondernemers, NGO's, onderzoekers en studenten.

Onder voorzitterschap van hoogleraar Regulering van technologie Bert-Jaap Koops (UvT) wordt het woord gevoerd door onder meer PvdA-fractielid Marianne Besselink, universitair docent Jeroen van der Sluijs (Universiteit Utrecht), hoogleraar Regulering door technologie Ronald Leenes (UvT) en Willem-Henk Streekstra van VNO-NCW. De workshops gaan onder meer over consumentenproducten en voedsel, cosmetica en medicijnen, en werk en materiaal.

Zie voor meer informatie over het programma en aanmelding www.uvt.nl/nanotechnologie.