Gemeente Schermer


Maximaal concert met Minimale muziek

(09-11-2009)

Een maximaal concert met minimale muziek, zo noemt Kees Wieringa het concert dat hij op vrijdagavond 13 november zal geven in de grote Kerk Schermerhorn. Een concert met onder meer muziek van Steve Reich, waarin met zo min mogelijk middelen een maximale expressie wordt bereikt. Muziek waarbij de slagwerkgroep Ursem een bijzondere rol speelt. Spectaculaire ruimtelijke muziek waarin de akoestiek van de bijzondere kerk in Schermerhorn optimaal tot haar recht kan komen. Het concert van Wieringa is de laatste in de serie Muzeruimte in 2009.

Steve Reich (1936) is een van de belangrijkste Amerikaanse componisten. Reichs muziek maakt gebruik van middelen als tape loops om verschuivende patronen te creëren. Het werk van Reich wordt over het algemeen gezien als repeterend en minimalistisch. De eerste stukken van Reich in deze stijl zijn Piano Phase (1967) en Clapping Music, beiden worden uitgevoerd op dit concert.

Verder op dit concert muziek van Luiz Henrique Yudo, Jacob ter Veldhuis (Stille Lieder), Alvin Curran en een splinternieuwe compositie van Kees Wieringa naar aanleiding van zijn concerttour door Japan.

Op de vleugel 13 november dus Kees Wieringa. Bekend van talloze concerten, radio en tv, de vele cd's onder andere van de muziek van Simeon ten Holt, en in deze regio het Mijzenfestival. Naast Kees Wieringa en de slagwerkgroep Ursem is ook de zangeres Lotte Bovi te horen. Zij heeft nationale bekendheid gekregen met haar rol in de opera 'Carmen' van Bizet. Ook treedt zij regelmatig op in een performance met een bijzondere jurk op rolschaatsen. Zij heeft naam gemaakt in de opera 'Drebbel' in 2008 en maakt deel uit van het Productiehuis 2Kusten

Het concert op vrijdagavond 13 november in de Grote Kerk Schermerhorn begint om 20 uur. Entree ¤ 10,- (geen pinautomaat aanwezig) Nadere info en reserveren via www.muzeruimte.nl