Ingezonden persbericht


OBA Live 13 november 2009

P E R S B E R I C H T
HUMAN


1 Vrijdag 13 november 2009

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-21.00 uur


2 Radiotalkshow met gasten, discussies, live muziek & publiek vanuit de


3 Openbare Bibliotheek (OBA) in Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Muzikale act: La Pat, de enige diva die het Nederlandse entertainment kent! (4 sessies) Met Patty Trossèl, zang en accordeon en Leo Bouwmeester , vleugel. Titel CD 'Erinnerung'. www.lapat.nl

Hoofdgast: Dr. ir. Rinie van Est, 'trendcatcher' bij de afdeling Technologie van het Rathenau Instituut. Hij houdt zich bezig met nieuwe technologieën als kunstmatige intelligentie en virtuele werelden. Van Est is redacteur van de bundel "Leven als bouwpakket". (Dit seizoen besteedt OBA Live met Theodor Holman aandacht aan het thema: De Maakbare Mens).

Max Pam met zijn rubriek 'Ketter en Geest'.

Berichten uit het nieuws die voor goddelozen van belang zijn, over geloof en bijgeloof.

Onno Blom, bespreekt de biografie over Gerard Reve door Nop Maas "Kroniek van een schuldig leven", deel 1 De vroege jaren1923 - 1962. Het verhaal over de jeugd van een van de allerbeste schrijvers die Nederland ooit gehad heeft.

Rondetafelgesprek over racisme in Nederland. Bestaat er racisme in Nederland en wat is de rol van de Anne Frank Stichting bij de strijd daartegen? Op tafel ligt het artikel van Carel Brendel "Verlos Anne Frank van de antiracisten." Gesprek o.l.v. Theodor Holman met Marc Chavannes NRC redacteur, Chris van der Heijden historicus, en Amanda Kluveld historicus.

OBA Live: Elke werkdag 19.00-21.00 uur, verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN.

Deze uitzending van OBA Live is terug te zien op Televisie op maandag 16 en dinsdag 17 november van 13.00-14.00 uur via Spirit 24 (digitaal televisie themakanaal Publieke Omroep). Zie ook www.spirit24.nl



Ingezonden persbericht