Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

12 november 2009

Zo'n 5.000 vacatures tijdens De Nederlandse Carrièredagen

Tijdens De Nederlandse Carrièredagen, vrijdag 13 en zaterdag 14 november a.s. in de Amsterdam RAI, kunnen studenten, starters en (young) professionals kennis maken met ruim 100 organisaties, die met een stand en/of workshop(spreker) aanwezig zijn. Dit jaar bieden de standhouders in totaal zo'n 5.000 vacatures. De verwachting is dat er 7.000 à 8.000 bezoekers komen.

Topwerkgevers
Tijdens De Nederlandse Carrièredagen '09 - dé carrièrebeurs in het najaar voor studenten, starters en (young) professionals - zijn onder meer ABN AMRO, ING, TNT, Kema, BAM, Stork, Koninklijke Marine, Rabobank, Ordina, Atos Origin en het Ministerie van Buitenlandse Zaken aanwezig. Daarnaast is er ook een aparte traineestraat op de beursvloer met organisaties die traineeships aanbieden. Young professionals kunnen een speciaal workshopprogramma volgen, gericht op personen met werkervaring. Voor (afstuderende) rechtenstudenten, starters en (young) professionals wordt er op vrijdag 13 november De Juridische Carrièredag georganiseerd. Tijdens deze dag kunnen zij diverse workshops volgen en kennis maken met topadvocatenkantoren als Loyens & Loeff, DLA Piper, Stibbe en NautaDutilh.

Opening en carrièretips van Peter Bakker, CEO van TNT Niemand minder dan Peter Bakker, CEO van TNT en winnaar van de prestigieuze prijs Global Citizenship Award van de Clinton Global Initiative, zal samen met gastvrouw Nikkie Plessen het carrière-evenement openen. Daarnaast geeft hij persoonlijk carrièretips tijdens de workshop 'Carrièretips van Peter Bakker' op vrijdag 13 november om 10.30 uur. Ook zijn er nog vele gratis diverse vakinhoudelijke en carrièregerichte workshops te volgen zoals: 'Snelle carrièremakers', 'Een financiële carrière in internationaal perspectief ', 'Ontdek jouw carrièrekansen in de farmacie', 'Carrière binnen de accountancy: does size really matter?' en 'Test je capaciteitentest'. Ook zijn er workshops te volgen over duurzaamheid en diversiteit.

Opening NYSE Euronext door directeur De Nederlandse Carrièredagen Ter ere van De Nederlandse Carrièredagen '09 is Geert Nab, de directeur van De Nederlandse Carrièredagen, uitgenodigd door de Raad van Bestuur van Euronext Amsterdam voor de dag-ceremonie van 13 november op 'Beursplein 5'. Om precies 9.00 uur zal hij Euronext Amsterdam openen met de welbekende gongslag.

Openingstijden
De Nederlandse Carrièredagen zijn 13 en 14 november a.s. geopend van 9.30 - 17.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.carrieredagen.nl. Beide dagen worden afgesloten met een spetterend optreden van o.a. Jeroen van der Boom en Rachel van X-factor.

/////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////

Over Memory Events
Naast De Nederlandse Carrièredagen organiseert Memory Events ook De Nationale Carrièrebeurs, het grootste carrière-evenement van Nederland met de beste werkgevers, Carrièrebeurs Overheid, Carrièrebeurs Zorg & Welzijn en DiversityWorks. Memory Events maakt deel uit van de Memory Group, opgericht in 1989, en is marktleider in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Dit realiseren we met een grote diversiteit aan activiteiten en producten die vallen onder de drie werkmaatschappijen van de Memory Group: Memory Publications, Memory Events en Memory Online.