Gemeente Haren

Nieuwe jas voor molen De Hoop

Laatste restauratiefase

12/11/2009

Op vrijdag 13 november a.s. om 15.00 uur onthult loco burgemeester van Haren, mevrouw Anje Toxopeus, met stichtingsvoorzitter van stichting molen De Hoop, Berend Hoekstra, een bouwbord aan parkeerplaats Vondellaan in Haren. De onthulling is de formele handeling voor de start van de laatste restauratiefase van korenmolen De Hoop. Tegelijkertijd voltooien de aannemers de afbraak van de steigers rond de molen en komt De Hoop in zijn prachtige nieuwe gedaante tevoorschijn.

Volgens directievoerder en bestuurslid van stichting molen De Hoop, Jan Ebels, heeft Bouwbedrijf Kwant BV in de afgelopen maanden goed werk geleverd aan de restauratie van de buitenzijde van de molenromp. Er zijn nieuwe kozijnen en ramen geplaatst en geschilderd. Op de romp zijn een verf- en een beschermlaag aangebracht. Boven de vensters zitten nu togen, die vocht van het hout weghouden om verwering tegen te gaan. De buitenkant is af en mag door iedereen worden gezien als bewijs van de daadwerkelijke restauratie van de molen en van de degelijke kwaliteit van de uitvoering.

Bouwbord

Het bestuur van stichting molen De Hoop heeft als blijk van dank aan allen die de restauratie mogelijk maken een bouwbord laten vervaardigen, dat het komende half jaar publiekelijk laat weten wie er bij het molenproject betrokken zijn. Naast bouwdeelnemers worden sponsors vermeld.