Ingezonden persbericht


Classic FM goes Pop
Classic FM voor één dag in het teken van popmuziek

Naarden 12 november 2009 | Classic FM verandert aanstaande vrijdag 13 november voor één dag in een popzender! Het station met 'licht klassiek voor elk moment' laat opnieuw horen dat klassiek en pop hand in hand gaan. Op de vorige edities van 'Classic FM goes Pop' kwamen zoveel enthousiaste reacties, dat er inmiddels een jaarlijkse traditie van is gemaakt.

Veel bekende pophits beschikken over klassieke 'roots'. Zo vond Sting zijn inspiratie bij Prokofjev, laat Julio Iglesias vele dames zwijmelen op muziek van Borodin en kennen we de grootste hit van Elvis: 'It's Now Or Never' eigenlijk beter als 'O Sole Mio.' Maar het omgekeerde komt ook voor: gerenommeerde klassiek musici met bewerkingen van popnummers van bands als Metallica, The Doors en Abba.

Ook veel muziek van groepen als The Beatles, Electric Light Orchestra, Queen en vele anderen is duidelijk beïnvloed door klassieke composities. Tijdens 'Classic FM goes Pop' zijn hier talloze voorbeelden van te horen.

De uitzending van 'Classic goes Pop' is te beluisteren op vrijdag 13 november van 07.00 - 19.00 uur.

Classic FM
Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via de kabel, internet, mobiele telefoon, Canal Digitaal en Digitenne.