Dienstenbond CNV

Nieuws

12 november 2009

Duidelijkheid gewenst sociaal plan Super de Boer

Afgelopen woensdag 11 november heeft CNV Dienstenbond met Super de Boer gesproken over de overname door Jumbo. Daarin zijn veel zaken aan de orde gekomen, onder andere de stand van zaken met betrekking tot het Sociaal Plan.

In een open en constructief gesprek heeft CNV Dienstenbond gesproken met Super de Boer over de overname door Jumbo. Daarin werd duidelijk dat er op dit moment vooral veel zaken uitgewerkt worden over hoe de organisatie er uit gaat zien. Zowel voor de winkels als de distributieorganisatie als de kantoren. Duidelijk is dat er in de kantoren en distributieorganisatie medewerkers weg zullen moeten. In de winkels lijkt daar vooralsnog geen sprake van.

CNV Dienstenbond heeft gevraagd om snelle duidelijkheid zodat medewerkers weten waar zij aan toe zijn wat betreft hun werk. Deze vraag zal CNV Dienstenbond ook stellen bij Jumbo. In een afspraak met Jumbo zal doorgevraagd worden over de plannen van Jumbo met de Super de Boer organisatie.

Sociaal Plan
Omdat er personele consequenties zijn voor medewerkers moet er wat CNV Dienstenbond betreft ook snel duidelijkheid zijn over het Sociaal Plan. Op dit moment is er een verlopen Sociaal Plan waar Super de Boer zich nog steeds aan houdt. Een prima zaak, echter, die toezegging is gedaan voordat duidelijk werd dat Jumbo Super de Boer overneemt.

CNV Dienstenbond wil duidelijkheid; een geldig Sociaal Plan voor deze overname, overeengekomen met vakbonden. Op dit moment ligt er geen Sociaal Plan dat met vakbonden is overeengekomen.

Afgesproken is dat op korte termijn met Super de Boer, Jumbo en vakbonden een afspraak gepland wordt waarin gesproken moet worden over het Sociaal Plan. Daarin moeten dan ook op korte termijn knopen worden doorgehakt. CNV Dienstenbond heeft het vertrouwen dat we daar goed uit zullen komen. Uiteraard worden de leden daarover geïnformeerd.