KPN NV

KPN Nieuws

KPN en Koninklijke Dirkzwager verzetten de bakens

Datum

13 november 2009

Nummer

059
Gisteravond hebben KPN en Koninklijke Dirkzwager in Restaurant Las Palmas, letterlijk de bakens verzet.

Deze handeling vond plaats in het kader van de feestelijke lancering van de uitbreiding van het UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) netwerk op zee. Hiermee is de buitengaatse dekking sterk vergroot, een lang gekoesterde wens van bedrijven in de Rotterdamse haven. KPN toont hiermee aan mee te denken en oplossingen te vinden als vooraanstaande ICT provider in en rond havens. Rotterdam en inmiddels ook de andere havenmonden van Amsterdam, Delfzijl en Eemshaven hebben de wereldwijde primeur om UMTS dekking tot op het redegebied te bieden.

Voor Koninklijke Dirkzwager (de maritiem/nautische informatiedienstverlener in de le Havre - Hamburg range) is het nu mogelijk om, verder uit de kust, de AIS posities van schepen nog eerder inzichtelijk te krijgen waardoor er een nog betrouwbaardere aankomsttijd (ETA) en betere aankomstbegeleiding geboden kan worden. Het planningsproces voor de inzet van mens en materieel wordt bij havengerelateerde bedrijven hierdoor verder geoptimaliseerd. Klanten profiteren dus optimaal van de samenwerking tussen de meest geavanceerde techniek en op maat gesneden dienstverlening. KPN en Dirkzwager, een sterke maritieme combinatie.

Door de uitbreiding van het UMTS netwerk heeft het Nederlands Loodswezen vanaf nu op het volledige zeetraject de beschikking over actuele data die gebruikt wordt bij het loodsen van zeeschepen. De loods draagt daarmee bij aan het snel, efficiënt en veilig aanlopen van schepen in de Nederlandse zeehavens.




KPN NV