Gemeente Edam-Volendam

Gemeenteraad stemt in met verzoeken AV Edam en RKAV Volendam

In de vandaag gehouden begrotingsvergadering is unaniem steun gegeven aan de verzoeken van respectievelijk AV Edam om een nieuwe 400 meter atletiekbaan en van de RKAV Volendam voor het uitbreiden van hun accommodatie met extra kleedkamers en een kunstgrasveld.

Dit waren al benoemde prioriteiten voor het college van B&W, maar de raad was voorgesteld deze tijdelijk te bevriezen in verband met een integrale afweging in de raad van 14 december a.s. Vandaag is de gemeenteraad een amendement ingediend door de fracties van Gemeentebelangen, Groen Links en Recht door Zee om deze prioriteiten niet langer te bevriezen.

Alle fracties bleken voorstander te zijn van het ontdooien van de beide prioriteiten nadat gebleken was dat verder uitstel zou leiden tot problemen in de planning en meerkosten. Het college van B&W heeft vervolgens aangegeven in de vergadering van 14 december a.s. te komen met een verantwoorde financiële onderbouwing om spoedige realisering van deze prioriteiten mogelijk te maken. Zij heeft hiervoor het vertrouwen van de voltallige raad gekregen.