Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Aan: Redactie
Van: Sportbureau Alkmaar

Alkmaar: 13 november 2009
Onderwerp: Geslaagde Kick-off Scoren voor Gezondheid in Alkmaar

AZ'ers bij kick-off 'Scoren voor Gezondheid'

ALKMAAR- Meer dan 350 basisscholieren hebben donderdag op het complex van Alkmaarsche Boys hun beste beentje voorgezet tijdens de kick-off van het gezondheidsproject 'Scoren voor Gezondheid'. Dat deden zij in het bijzijn van AZ'ers Jeremain Lens, Kees Luijckx, Graziano Pellè en Nick van der Velden.

'Scoren voor Gezondheid' is een landelijk project waarbij voetballers uit de Eredivisie leerlingen van basisscholen aanzetten tot een gezonde leefstijl. Veel kinderen zien profvoetballers als rolmodel, waardoor zij een ideale positie hebben om kinderen te motiveren om meer te bewegen en gezonder te eten. Een contract tekenen met een echte profvoetballer is een belangrijk onderdeel van het project. Hierin beloven de kinderen gezonder te eten en meer te gaan bewegen, net als hun voorbeelden. "Kinderen hoeven zich niet gelijk als een topsporter te gedragen; maar op de fiets naar school, een appel in plaats van snoep en water drinken in plaats van frisdrank helpt al enorm", aldus AZ-speler Van der Velden. Scoren voor gezondheid is een samenwerkingsproject van AZ, KNVB, GGD Hollands Noorden en Sportbureau Alkmaar

Fun- en testdag

De kick-off is de start van het projectjaar dat in maart 2010 wordt afgesloten met een tweede fun- en testdag bij het AZ Stadion. Dan wordt getest of de gezondheidslessen op school hebben gezorgd voor een betere fysieke gesteldheid van de kinderen. Naast de regelmatig terugkerende lessen op school - die gericht zijn op gezonde voeding en voldoende bewegen - gaan de kinderen ook op supermarktbezoek of krijgen zij bezoek in de klas van een diëtiste.

5000 kinderen

Het project 'Scoren voor Gezondheid' wordt georganiseerd bij bijna alle profclubs in Nederland. Hierdoor doen er nationaal gezien meer dan 5000 kinderen mee aan het project. De deelnemende scholen in Alkmaar zijn De Jules Verne, De Fontein, Kardinaal de Jong, De Prinsenhof, SBO de Piramide en Bello.
- Einde bericht -



Ingezonden persbericht