Leeuwarden, 16 oktober 2009

PERSBERICHT

Frisse Dag: Altijd al je eigen weg willen gaan?

Voor alweer de vijfde keer organiseert Frisjes de 'Frisse Dag.' Deze keer staat deze creatieve middag helemaal in het teken van Ondernemen. Er worden gratis workshops gegeven voor studenten en ondernemers, dóór ondernemers. Van jonge creatieveling tot hardwerkende zelfstandige; een inspirerende en stimulerende dag voor iedereen die meer over ondernemen wil weten. Sergej Schuurmans van de Kamer van Koophandel weet hier alles van en spreekt de deelnemers toe over ondernemerschap. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit een drietal workshops, stuk voor stuk gegeven door jonge, gemotiveerde ondernemers. De Frisse Dag vindt plaats op vrijdag 13 november in het Grand Café van het Friesland College. Het Friesland College werkt graag mee aan de organisatie van deze dag. Creativiteit is iets wat niet genoeg gestimuleerd kan worden. Dit is ook te zien aan de nieuw ontwikkelde MBO opleiding D'drive. Een stel studenten van Mediavormgeving biedt de cursisten op de Frisse Dag de mogelijkheid om hoogstpersoonlijk als 'Zakenman of Zakenvrouw van het Jaar' op de cover van een zakenblad te komen staan. Na afloop van de twee workshoprondes kan iedereen hun enthousiasme met elkaar delen onder het genot van een hapje en een drankje. In het kader van ondernemen biedt deze inspirerende dag uiteraard ook volop de mogelijkheid om te netwerken! Geef je op via de website www.frisjes.nl.

Workshops:
. Ondernemen: Stap 1 - Martin Kuipers & Michiel Wijgmans, Lable Vraag, creëer en verbind - Ervaren ondernemers helpen jonge starters op weg

. Internationaal Ondernemen - Tim Laning, Grendel Games Ontdek de cultuurverschillen van het ondernemen, van genante misverstanden tot hilarische sketches!

. Succesverhalen - Olaf Keur, KeurICT
'Huisvrouw verkoopt zelf geknutselde versiering voor 40 miljoen Dollar aan Crocs' ...en nog veel meer!

Frisjes is een stichting voor alle creatievellingen in het Noorden die een innovatief idee op de markt willen brengen. Vooral studenten beschikken over een schat aan innovatieve ideeën die veel voor Friesland kunnen betekenen. Frisjes biedt kennis, coaching, een groot netwerk, een eigen werkplek op de Emmakade te Leeuwarden en zorgt dat de middelen om een goed idee verder te ontwikkelen tot product, dienst of eigen bedrijf binnen handbereik zijn voor iedereen die zijn/haar eigen weg wil gaan. Goed idee? Doe er iets mee!

EINDE PERSBERICHT