Het Brabants Orkest speelt Theo Verby


EINDHOVEN, 20091012 -- Op vrijdag 13 november speelt Het Brabants Orkest in Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven (20.15 uur) een divers programma met werken uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. Op het programma dat gedirigeerd wordt door chef-dirigent Alan Buribayev staan Stravinsky's Symphonies of Wind instruments, Lindbergs Concert voor orkest en twee werken voor klarinet en orkest. Klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer soleert zowel in het Klarinetconcert van Theo Verbey als in de vaak veronachtzaamde Rapsodie voor klarinet en orkest van Claude Debussy.

Buribayev dirigeert hedendaagse werken
Theo Verbey schreef zijn klarinetconcert in 2005 voor Sjef Douwes, de solo-klarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Sinds het werk bij dit orkest in première ging is het niet meer uitgevoerd. Het Brabants Orkest heeft Verbey dit seizoen uitverkoren tot Composer in residence. Vandaar dat dit belangwekkende werk van de Nederlandse componist nu een heruitvoering beleeft. Solist is de jonge Lars Wouters van den Oudenweijer die het werk speciaal voor dit concert heeft ingestudeerd. Een mooie gelegenheid om dit even ingenieus geconstrueerde als melodieus aansprekende werk nog een keer te horen.
Ook het Concert voor Orkest van de Finse componist Magnus Lindberg is een belangwekkend avontuur voor het orkest en publiek. Lindberg geldt als een van de meest vooraanstaande hedendaagse componisten en zijn Concert voor Orkest als een van zijn meest toegankelijke werken. Maar de belangrijkste reden om dit concert bij te wonen is het feit dat chef-dirigent Alan Buribayev zich uitgebreid presenteert met een aantal aansprekende hedendaagse partituren. Een concert dat ongetwijfeld het label spraakmakend meekrijgt.

Het Brabants Orkest
Alan Buribayev, dirigent
Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet
Huib Ramaer, presentatie

Stravinsky - Symfonieën voor blazers
Verbey - Klarinetconcert
Debussy - Rapsodie voor klarinet en orkest
Lindberg - Concert voor orkest

Eindhoven, Muziekcentrum Frits Philips
Zondag 25 oktober 14.15 uur
Gratis inleiding door Huib Ramaer 19.15 uur
Prijzen: * ¤ 30,- 1 ¤ 24,- 2 ¤ 19,- 3 ¤ 12,-
Kaartverkoop 040 2442020 www.muziekcentrum.nl

Het Brabants Orkest





Ingezonden persbericht