Ingezonden persbericht


31 augustus 2009

Persbericht

Stichting 25+ organiseert conferentie

Stichting 25+ organiseert van 13 tot en met 15 november een conferentie voor 25-plussers met als thema ´IK BEN, de God die jou kent´. Sprekers zijn Gerard Kelly, René van Loon, Eric Velu en Martin Tensen. De conferentie vindt plaats op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te Zelhem.

Stichting 25+ is een vrijwilligersorganisatie die de activiteiten voor 25+-ers voortzet die eerst door de Evangelische Omroep werden georganiseerd. 25+-Ers bezoeken massaal de activiteiten om in de drukte even stil te staan, tot rust te komen en geïnspireerd te raken. Op 25+-activiteiten komen mensen uit allerlei kerken en ervaren ze dat kerkmuren wegvallen. Er is een ontspannen, verfrissende sfeer en tijd voor bezinning, ontmoeting, praise en vooral feest.

Het thema dit weekend is ´Ik ben; de God die jou kent´. God kent mensen persoonlijk en weet wie ze zijn. Dat is ongelofelijk én waar. Dit weekend worden de vragen gesteld of mensen Hem persoonlijk kunnen leren kennen of dat Hij de Grote Onbekende blijft? Naar wie zijn mensen dan op zoek? Wat is kennen, kennismaken, gekend zijn, je laten kennen? In de Bijbel laat God zien wie Hij is. Aan verschillende mensen en in verschillende situaties toont Hij een kant van Zichzelf; de zorgende Vader, de Heilige, de Almachtige, de Redder. Hij kent mensen en weet precies wat ze nodig hebben. Hoe kennen deelnemers Hem, hoe zijn zij gekend door Hem? Een conferentie over de naam van de deelnemers en Gods naam, identiteit, het verleden en toekomst van mensen persoonlijk.

Het hoofdthema wordt in gespreksgroepen persoonlijk verwerkt. Op zaterdagmiddag stellen de deelnemers hun eigen programma samen uit workshops zoals onder anderen: God als Herder (door een echte herder), Hij is! - wie ben ik dan, What's in a name (door een Bijbelvertaler), de kerk, Gods ambassade in de buurt, biddend leven in de oosters-orthodoxe kerk. Actieve workshops zijn bijvoorbeeld: portretfotografie, kunstcarrousel (beelden van God), klootschieten, wandelen met de boswachter, christelijke sieraden maken, en sleutelen aan je auto.

Tijdens dit weekend spreekt voorganger van Crossroads Amsterdam Gerard Kelly. Hij is tevens schrijver en dichter en was betrokken bij Spring Harvest en nu bij The Bless Network. René van Loon werkt ook aan dit weekend mee. Hij is missionair predikant van de gereformeerde bond binnen de PKN, betrokken bij de Evangelische Alliantie en IZB en heeft een column in Idea. Verder is hij auteur van de oriëntatiecursus christelijk geloof. En verder spreekt eindredacteur bij de EO en regisseur, acteur en spreker Eric Velu tijdens deze 25+-conferentie.

Kijk voor de laatste ontwikkelingen rond het programma op de site www.25-plus.nl. Inschrijven kan ook via deze site. Geïnteresseerden kunnen hier een account aanmaken en voor dit weekend reserveren. Vlak voor de conferentie kan hier een deelnemerslijst worden gedownload om eventueel met anderen mee te rijden en kan een programmaboekje worden gedownload.

De prijzen zijn afhankelijk van het arrangement en liggen tussen ¤ 115 en ¤ 165. Ook is het mogelijk een dagarrangement te boeken zonder overnachting. Kijk voor alle mogelijkheden op www.25-plus.nl en voor meer info over De Betteld op www.betteld.nl.

Einde persbericht