Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
TIP VOOR DE AGENDA

21 oktober 2009

Eddie Izzard komt naar Nederland

Een comedy gebeurtenis die zijn weerga niet kent. Megaster Eddie Izzard komt twee dagen naar Nederland. Izzard is een van de meest veelzijdige acteur-comedians van deze tijd. Door zijn theatershows, televisie en filmrollen is hij wereldwijd mateloos populair. Sinds hij via zijn Twitter en fanclubsite het startschot gaf voor de kaartverkoop van de twee voorstellingen in Nederland, komen werkelijk vanuit de hele wereld (van Oost-Europa tot aan Australië) aanvragen binnen voor kaartjes in Amsterdam. Waar hij tien jaar geleden twee avonden in het Nieuwe de la Mar Theater voor 400 man stond, zal hij nu het dak van de Heineken Music Hall in Amsterdam eraf spelen. Eddie Izzard staat hier op 13 en 14 november. Op 6 november zendt Veronica om 23.30 uur als voorproefje zijn met twee Emmy's bekroonde show Dress to kill uit.

Stripped heet de nieuwste spektakelshow van Eddie Izzard. Met maar liefst veertien grote schermen, twee skylights, zes vrachtwagens, drie bussen en een technische ploeg van 35 man toert hij langs alle grote arena's in Europa. De Heineken Music Hall is met 3500 mensen per voorstelling verreweg de kleinste. Na Europa verplaatst hij het hele circus naar Amerika, om daar deze waanzinnige tour te vervolgen. Met als kick-off dé ultieme speelplek van de Verenigde Staten; Madison Square Garden in New York.

Eddie Izzard wordt betiteld als een van de meest vooruitstrevende comedians van dit moment. Als geen ander weet hij ideeën en situaties om te zetten in bizarre, absurde en surrealistische comedy. Na zijn debuut op West End in '93 volgde een serie bejubelde en uitverkochte internationale tours. Met zijn absurdistische humor krijgt hij elke zaal en arena weer buiten zinnen. Ook is Eddie een gevierd acteur. Hij is bij het grote publiek onder meer bekend door rollen in films als Ocean's Twelve, the Avengers en Valkyrie.

Eddie Izzard: Dress to Kill: vrijdag 6 november om 23.30 uur bij Veronica. VOOR DE AGENDA
EDDIE IZZARD
13 EN 14 november
Heineken Music Hall in Amsterdam
Kaarten zijn uitsluitend te koop via www.comedytheater.nl

Op 5 juni 2010 is er nog een comedy hoogtepunt; Paul Merton and his Chums in Koninklijk Theater Carré! Kijk voor meer informatie op www.comedytheater.nl