Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

27 oktober 2009

Bijna 50% van de starters bezoekt sneller een carrièrebeurs

Uit het onlangs gehouden onderzoek Arbeidsmarkt- en Imago-onderzoek 2009 door Memory Magazine, tijdschrift voor ambitieuze studenten en starters, kwam naar voren dat 49,9% van de starters* sneller een bezoek denkt te brengen aan een carrièrebeurs vanwege de huidige arbeidsmarkt.

Uit dit onderzoek - waaraan toevalligerwijs precies 2009 starters aan hebben deelgenomen - kwam onder meer naar voren dat de overheid de favoriete werkgever is onder starters. Studenten, starters en (young) professionals kunnen hun favoriete werkgever ontmoeten op dé carrièrebeurs in het najaar: De Nederlandse Carrièredagen. Op de grote beursvloer zijn namelijk ook diverse overheidsinstellingen aanwezig zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Koninklijke Marine en de Koninklijke Lucht.

Topwerkgevers
Tijdens De Nederlandse Carrièredagen '09 zullen ruim 100 organisaties aanwezig zijn met een stand en/of workshop(spreker) waaronder ABN AMRO, ING, TNT, Google, Stork, DSM, DHV, Arcadis, Accenture en BCG. Op vrijdag 13 november is er De Juridische Carrièredag waar studenten, starters en (young) professionals kennis kunnen maken met onder meer Loyens & Loeff, DLA Piper, Stibbe en NautaDutilh.

Carrièretips van Peter Bakker, CEO van TNT
Niemand minder dan Peter Bakker, CEO van TNT en winnaar van de prestigieuze prijs Global Citizenship Award van de Clinton Global Initiative, zal samen met gastvrouw Nikkie Plessen het carrière-evenement openen. Daarnaast geeft hij persoonlijk carrièretips tijdens de workshop 'Carrièretips van Peter Bakker' op vrijdag 13 november om 10.30 uur. Ook zijn er nog vele gratis diverse vakinhoudelijke en carrièregerichte workshops te volgen zoals: 'Snelle carrièremakers', 'Een financiële carrière in internationaal perspectief ', 'Ontdek jouw carrièrekansen in de farmacie', 'Carrière binnen de accountancy: does size really matter?' en 'Test je capaciteitentest'. Ook zijn er workshops te volgen over duurzaamheid en diversiteit.

Openingstijden
De Nederlandse Carrièredagen zijn vrijdag 13 en zaterdag 14 november a.s. geopend van 9.30 - 17.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.carrieredagen.nl. Beide dagen worden afgesloten met een spetterend optreden van o.a. Jeroen van der Boom en Rachel van X-factor.

/////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////

Over Memory Events
Naast De Nederlandse Carrièredagen organiseert Memory Events ook De Nationale Carrièrebeurs, het grootste carrière-evenement van Nederland met de beste werkgevers, Carrièrebeurs Overheid, Carrièrebeurs Zorg & Welzijn en DiversityWorks. Memory Events maakt deel uit van de Memory Group, opgericht in 1989, en is marktleider in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Dit realiseren we met een grote diversiteit aan activiteiten en producten die vallen onder de drie werkmaatschappijen van de Memory Group: Memory Publications, Memory Events en Memory Online.