Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl

PETE ROCK & CL SMOOTH, LEAVES EYES en VENOMOUS CONCEPT in POPPODIUM HET BOLWERK, SNEEK

Van vrijdag 13 november tot zondag 15 november het muzikaal raak in Poppodium Het Bolwerk te Sneek! Op vrijdag 13 november een lekkere pot oldschool hardcorepunk en grindcore met Venomous Concept, met leden van metalgrootheden Brutal Truth, Napalm Death en S.O.D.! Voor iedereen die van old school hardcore, grind, punk houdt, is dit een absolute aanrader. Op zaterdag 15 november staan onder de noemer 'Beauty and the Beast Tour' 5 fantastische gothic-metal bands op het podium van Het Bolwerk! Leaves Eyes, Atrocity, Stream of Passion, Sirenia, Elis. Op zondag 15 november doet het legendarische hiphop-duo Pete Rock & CL Smooth hun enige show in Nederland in Het Bolwerk! Het is al een tijd geleden dat de heren samen op een podium in Nederland stonden, dus een unieke kans om de legendes in actie te zien!

Op zondag 15 november een unieke show in Poppodium Het Bolwerk te Sneek: het legendarische hiphop-duo Pete Rock & CL Smooth doet hun enige show in Nederland in Het Bolwerk! Het is al enige jaren geleden dat de heren samen op een podium in Nederland stonden, dus een unieke kans om de legendes in actie te zien!

Pete Rock & CL Smooth kwamen bij elkaar in 1984 in New York. Pete Rock startte als DJ in de radio show "in control" van Marley Marl bij het New Yorkse radiostation WBLS. Door zijn DJ kwaliteiten kwam hij in aanmerking om te produceren voor diverse artiesten. Dit resulteerde in hun eerste platendeal bij Elektra Records in 1991. Hier dropten Pete en CL hun eerste EP All Souled Out. Daarna kwam Mecca and the Soulbrother, uitgebracht in 1992, waarop ook de klassieker They Reminise Over You (TROY) staat. De klassieker Main Ingredient kwam daar kort achterna uit. Pete en CL hebben met vele artiesten gewerkt, o.a. Public Enemy en Run DMC (de track Down With the King). Pete Rock heeft ook veel tracks voor anderen geproduceerd. Brand Nubian, A Tribe Called Quest, alle grote namen uit de hiphopwereld hebben wel met Pete Rock gewerkt. We beginnen om 19.30 uur, zodat iedereen op tijd terug naar huis kan (o.a. met de trein).

Op vrijdag 13 november een goede pot hardcorepunk en grindcore in Het Bolwerk te Sneek. Dat een paar stukken pizza op zijn tijd helemaal zo verkeerd nog niet zijn bewijst de band van vanavond: Venomous Concept. Want als Napalm Death gitarist Shane Embury en Brutal Truth zanger Kevin Sharp in 1989 niet samen pizza hadden gegeten, had de band misschien wel nooit bestaan. Pas vele jaren later, we schrijven het jaar 2004 en wederom onder invloed van pizza, bier en Poison Idea platen, werd het project leven ingeblazen. Met behulp van Buzz Osbourne (The Melvins) en Danny Herrera (Napalm Death) werd het debuut 'Retroactive Abortion' uitgebracht op het Ipecac label van alleskunner Mike Patton. Buzz kreeg het te druk met The Melvins, dus werd niemand minder dan thrash metalveteraan Danny Lilker (S.O.D.) gevraagd om saampjes de nieuwe plaat 'Poisoned Apples' op te nemen. Voor iedereen die van old school hardcore, grind, punk houdt, is Venomous Concept een absolute aanrader. Support is van noordelijke grindtrots Dr Doom. De zaal gaat om 21.00 uur open en de entree is E7,-

Op zaterdag 14 november de top van de gothic-metal bands in Het Bolwerk te Sneek. Talloze gothic bands zijn de afgelopen jaren uit de grond gestampt maar de blijvertjes laten meestal ook horen waarom ze nog steeds bestaansrecht hebben, wat natuurlijk ook geldt voor Leaves' Eyes. Daarbij moet wel bedacht worden dat de hoofdrolspelers in Leaves' Eyes hun sporen al ruimschoots in andere bands hebben verdiend. Zangeres Liv Kristine Espen was natuurlijk de attractie van het Noorse Theatre Of Tragedy, maar verliet de band om samen met haar Man Alexander Krull, die in het Duitse Atrocity zingt, Leaves' Eyes op te richten. Zo werd deze Noors-Duitse combinatie volgens het the beauty and the beast principe in 2003 geboren. Rond 2004 kwam het debuut "lovelorn" uit en sindsdien timmert de band succesvol aan de weg. Ondertussen hebben ze al hun derde album "Njord" uit gebracht. Leaves' Eyes staat voor sfeervolle symfonische muziek die afgewisseld worden met diepe grunts van zanger Alexander Krull.

De Noorse band Sirenia is ontstaan nadat gitarist Morten Veland uit Tristania is gestapt. Ondertussen is de band alweer 5 albums verder. Sirenia staat voor symfonische gothic metal gemixt met extreme metal. Atrocity timmert al sinds de jaren 80 al aan de weg. Toen waren ze echter nog bezig als een death metal band, maar in de jaren 90 maakte ze een muzikale verandering en kwamen ze met het album "werk 80" waarop megahits van de jaren 80 in een nieuw jasje werden gezet met scheurende gitaren en een bombastische arrangementen. Een gothic tour kan niet compleet zijn zonder een topper uit Nederland. Stream of Passion zal deze avond deze plek verdedigen. De band werd opgericht door Arjan Lucassen in 2005. Na het debuut, Embrace the Storm, besloot hij ermee te stoppen. De rest besloot echter door te gaan en dat resulteerde in de release van the Flame Within. Stream of Passion brengt gothic metal met een progressief sausje. Elis is uit Liechtenstein afkomstig en brengt sfeervolle symfonische gothic metal die ondersteund word door zuivere vocalen en scherpe riffs. Kortom: 5 fantastische gothic-metal bands op het podium van Het Bolwerk te Sneek.


---

Vr. 13 NOV
VENOMOUS CONCEPT (leden Brutal Truth, Napalm Death, S.O.D) Support: Dr. Doom
Zaal open: 21.00 uur / Entree: E 7,-

Zat. 14 NOV
LEAVES EYES
Atrocity, Sirenia, Elis, Stream Of Passion
Zaal open: 19.30 uur / Entree: 14,-

Zon. 15 NOV
PETE ROCK & CL SMOOTH - EXCL. NL SHOW!
Support: Master Surreal
Zaal open: 19.30 uur / Entree: 17,50


---

Voor meer info en kaarten kun je terecht op www.hetbolwerk.nl