Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Datum november'09

Plaats Leiden

Concert in het SieboldHuis

Tempo Rubato

Megumi Tanno en Antonio Priricone

Vrijdag 13 november 2009 om 19.30 uur

Als opening van het Leids Museumweekend 'Muziek in het Museum' zal het fortepianoduo Tempo Rubato, winnaars van het prestigieuze Van Wassenaer Concours 2009 op vrijdag 13 november een concert geven in het SieboldHuis. Dit Japans-Italiaanse duo zal de eeuwenoude relaties tussen Japan en Europa met dit unieke concert weergeven en versterken.

Megumi Tanno en Antonio Piricone hebben elkaar leren kennen tijdens hun fortepiano-studie aan het conservatorium in Den Haag. Zij vormen sinds enkele jaren het duo Tempo Rubato, dat met veel succes optreedt in Europa en Japan. Het is boeiend om te zien en te horen hoe deze twee zo verschillende mensen steeds beter op elkaar "ingespeeld" raken, waardoor hun virtuoze en zeer muzikale spel op dit oude instrument een prachtige, harmonische eenheid vormt.

Het was een hartenwens van Megumi om eens in het SieboldHuis te spelen, een heel bijzondere plek voor Japanners. Zeker temeer daar er nu een tentoonstelling in het SieboldHuis is die in het teken staat van de eeuwenoude betrekkingen tussen Europa en Japan. Het concert gaat in op deze oude connectie en omvat werken voor vierhandig pianoforte van Mozart (o.m. een fantasie voor een orgelklok: "Flötenuhr"), Rauzzini (ook gespeeld voor Vrije Geluiden), Beethoven, Giordani en Clementi.

Afgelopen zondag heeft Tempo Rubato de 1e prijs gewonnen van Van Wassenaer-Concours, in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. Op 25 oktober traden Megumi en Antonio ook op in de VPRO-serie Vrije Geluiden. Deze keer zal het SieboldHuis een prachtige omgeving vormen voor dit unieke duo.

De avond in het SieboldHuis begint om 19.30 uur. De kosten zijn ¤ 15,- p.p. Voor meer informatie en reserveringen kunt u terecht op onze website www.sieboldhuis.org of via de telefoon 071-512 5539.

Tempo Rubato.
Vrijdag 13 november 2009 om 19.30 uur in het SieboldHuis.

Adres: Rapenburg 19, Leiden
Tel: 071 512 55 39
www.sieboldhuis.org
info@sieboldhuis.org

Openingstijden: dinsdag t/m zondag, 10.00-17.00 uur Entree: ¤7,50 / ¤4,00 / MK en CJP geldig.

Noot voor de redactie,