Ingezonden persbericht


Sinterklaas Bestaat: een mooie pakjesavond voor ieder kind

Stichting bezorgd kinderen van arme gezinnen een geweldig sinterklaasfeest

Amsterdam - 13 november 2009 - Stichting Sinterklaas Bestaat verzorgt ook dit jaar weer een traditionele sinterklaasavond voor kinderen van arme gezinnen in Nederland. In tien grote steden wordt een pakjesavond georganiseerd, compleet met zakken vol cadeaus en snoepgoed voor zo'n 2.500 kinderen. De Studentendesks van het Rode Kruis ondersteunen Sinterklaas Bestaat bij de lokale organisatie en distributie.

Sinterklaas Bestaat vindt dat ieder kind, ieder jaar, een gezellige en warme pakjesavond verdient met leuke verrassingen. Sinds de oprichting in 2005 heeft de stichting - van Groningen tot Maastricht - voor duizenden kinderen een fantastisch Sinterklaasfeest verzorgd, met prachtige cadeaus en lekkernijen.

Sinterklaas voor ieder kind
Voor kinderen hoort het Sinterklaasfeest iets te zijn om naar uit te kijken, maar voor velen is dit helaas niet het geval. Wegens geldgebrek zijn veel ouders, tot hun grote verdriet, gedwongen pakjesavond over te slaan. Sinterklaas Bestaat schiet deze gezinnen ieder jaar weer met veel inzet en plezier te hulp.

Betrokken studenten
De studentendesks van het Rode Kruis bieden Stichting Sinterklaas Bestaat vrijwillige ondersteuning door het hele land. Onder andere in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Maastricht en Groningen zijn studenten actief. Zij coördineren lokaal de distributie van de zakken en helpen de betrokken jeugdinstellingen in hun stad met het organiseren van het sinterklaasfeest op 5 december. Stichting Sinterklaas Bestaat heeft ieder jaar weer veel baat bij de inzet van deze gemotiveerde studenten.

Nieuw speelgoed
Sinterklaas Bestaat wordt ondersteund door het bedrijfsleven en particulieren door donaties in de vorm van producten en geld. Hierdoor is het mogelijk om kinderen uitsluitend nieuwe producten cadeau te doen. Kiki Hirschfeldt, medeoprichter van Sinterklaas Bestaat: "Het Sinterklaasfeest is er niet alleen voor mensen die zich dat kunnen permitteren. Ieder kind heeft recht op een fijne pakjesavond met mooie nieuwe cadeaus!"

Stichting Sinterklaas Bestaat is in 2005 opgericht door Hester de Vries en Kiki Hirschfeldt, in 2007 heeft Florentine van Oosten Slingeland zich bij het bestuur gevoegd www.sinterklaasbestaat.nl

----------