Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


PERSBERICHT

OV-tomtom op komst
Het is eindelijk zo ver: de ov-tomtom is op komst! OV-reizigers kunnen al jarenlang de beste route plannen via 9292, in dit reisadvies wordt echter geen rekening gehouden met onverwachte verstoringen in de dienstregeling. ROVER pleit al jaren voor een advies op maat, toegesneden op de actuele reisomstandigheden. Na een brief aan de Tweede Kamer is nu eindelijk het gewenste resultaat behaald: alle betrokken partijen hebben hun snelle medewerking toegezegd om dit actuele reisadvies op maat te kunnen realiseren.

ROVER pleit al jaren voor een TomTom voor de reiziger. Via internet, mobieltje, enz. Wat daar vooral nog aan ontbreekt is het beschikbaar stellen aan 9292 (de Nederlandse reisinformatieclub) van informatie rond verstoringen, omleidingen enz. Acute informatie over afwijkingen van de dienstregelingen en wat je dan het beste kunt doen. Die informatie is nog niet bij alle bedrijven beschikbaar maar bijvoorbeeld wel bij grote spelers als NS en Connexxion. En 9292 is er klaar voor, we kunnen dus snel beginnen.

Deze week hebben wij in een column van de voorzitter en een brief aan de Tweede Kamer daar weer ons best voor gedaan. Omdat de Kamer daar woensdag over zou overleggen. De Telegraaf pakte dat stevig op (al zeiden ze in hun artikel ook dingen die ze niet van ons hebben). Het resultaat was dat alle bestuurlijk betrokkenen (Kamerleden, staatssecretaris, decentrale overheden, bedrijven) zich beijverden om hun snelle medewerking toe te zeggen. En de staatssecretaris deed daar stevige uitspraken over.

Wij zijn zo onbescheiden om te denken dat dit resultaat in belangrijke mate aan onze acties is te danken. En wij danken kamerleden, staatsecretaris, decentrale overheden en bedrijven voor dit resultaat. Voor de fijnproevers als bijlage een persbericht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Pagina geplaatst: 13 november 2009