Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 november 2009

Marije Versteeg: 053-4555588

Dronken bestuurder is rijbewijs kwijt

Vriezenveen

Een 22-jarige inwoner van Den Ham is vrijdagochtendvroeg zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Omstreeks middernacht werd bij de politie melding gemaakt van een aanrijding op de Esweg in Den Ham. Ter plaatse gekomen, zagen de agenten dat een auto tegen een lantaarnpaal was gereden. De automobilist die dit veroorzaakt had is weggereden. Op de straat lagen diverse auto-onderdelen, waaronder de kentekenplaat van de vermoedelijke dader. Aan de hand van deze kentekenplaat kon de verdachte worden getraceerd. Omdat de politie vermoedde dat de verdachte, een 22-jarige inwoner van Den Ham, onder invloed was van alcohol, werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,35 promille uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (2009052323)

Jongen aangehouden voor greep uit kassalade

Almelo

Donderdag 12 november is omstreeks 13.30 uur een 17-jarige jongen uit Almelo aangehouden. De jongen had even daarvoor in een winkel aan de Grotestraat een greep uit de kassa gedaan en nam geld en Irischeques weg. Daarop werd de jongen staande gehouden door een medewerker van de winkel en een passerende getuige. De jongen is overgedragen aan de politie en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2009052158)

Vrouw gewond na aanrijding

Hengelo

Donderdag 12 november omstreeks 18.30 uur raakte een 62-jarige inwoonster van Hengelo gewond bij een aanrijding op de Geerdinksweg in haar woonplaats. De vrouw wilde met haar scootmobiel de Geerdinksweg oversteken en werd toen geraakt door een 49-jarige automobiliste uit Hengelo, die over de Geerdinksweg reed in de richting van het spoor. De vrouw moest met onbekend letsel per ambulance naar ziekenhuis worden gebracht. (2009052259)

Resultaten controleavond

Hof van Twente

Op donderdagavond 12 november 2009 vond op verschillende locaties in de gemeente Hof van Twente een verkeerscontrole plaats. De avondcontrole, 'blauwe avond' genaamd, is uitgevoerd door 30 politiemensen en bestond o.a. uit twee politie-bikers.

Doel van deze actie is het vergroten van de veiligheid in het verkeer. In het kader daarvan werd gecontroleerd op overtredingen m.b.t. rijden onder invloed en op snelheidsovertredingen. Verder werd gecontroleerd op overige overtredingen van de wegenverkeerswet. Daarnaast zijn enkele personen bezocht met openstaande boetes. Ook werd tijdens de controle gekeken of voertuigen of hun bestuurders op enige wijze gesignaleerd staan.

Deze controles werden donderdagavond tussen 17.00 uur en omstreeks 01.00 uur op diverse locaties uitgevoerd in de gemeente Hof van Twente, te weten Goor, Markelo, Diepenheim, Delden en Hengevelde, aan de hand van de klachten van de wijkbewoners en eigen ervaringen van de politie.

Ruim 700 voertuigen werden gecontroleerd. In totaal werden 72 processen-verbaal uitgeschreven voor de meest uiteenlopende zaken, waaronder: . Onnodig voeren van mistlampen . Ontbreken van fietsverlichting . Snelheidsoverschrijding (hoogst gemeten snelheid: 131 km/u waar een maximum snelheid van 80 km/u is toegestaan) . Geen enkel document kunnen tonen als bestuurder . Niet stoppen voor spoorwegovergang terwijl deze rood knippert . Niet voeren een gordel
. Verlopen APK
. Het niet hebben van een geldig rijbewijs . Het niet hebben van een leesbaar rijbewijs . 1x kapotte uitlaat

Daarnaast werden drie bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hiervan hebben uiteindelijk 2 bestuurders een proces-verbaal gekregen wegens een te hoog alcoholpromillage. Dit betroffen een 51-jarige automobilist uit Markelo die 1,00 promille blies, en een 67-jarige bestuurder uit Rijssen met 1,05 promille. (2009052322)

Inbraak bij bank in Losser

Losser

Vrijdag 13 november, 's ochtends vroeg, heeft in een bankgebouw aan de Lossersestraat in De Lutte een inbraak plaatsgevonden. De politie zoekt getuigen.

Vrijdagochtend omstreeks 03:45 uur werd in een bankgebouw aan de Lossersestraat ingebroken. De totale zijruit bleek te zijn weggehaald en een kluis is weggenomen. De politie is daarom op zoek naar getuigen.

Mensen die in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 november iets hebben gezien op de Lossersestraat, of die mogelijk meer weten over de dader(s), worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Losser van de Politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009052347)

Bestuurder brommobiel veroorzaakt gevaarlijke situaties

Vriezenveen

Een bestuurder van een brommobiel was donderdag de 12e november aan het begin van de avond verantwoordelijk voor meerdere gevaarlijke verkeerssituaties. Diverse automobilisten konden een aanrijding met deze bestuurder maar ternauwernood voorkomen.

Een politieman, die donderdag 12 november rond 17.50 uur in burger op de fiets onderweg was van huis naar het bureau in Vriezenveen, zag vanuit de Westerweilandweg in Vriezenveen een brommobiel komen. De bestuurder voerde geen verlichting en hij ging rechtsaf de Westeinde in. De politieman die achter de brommobiel aan fietste zag dat de bestuurder de gehele weg nodig had en dat diverse tegenliggers een frontale aanrijding maar ternauwernood konden voorkomen. Het ging verder via de Koningstraat / Krijgerstraat en ook op de Koningstraat konden diverse tegenliggers maar net een aanrijding voorkomen door zelfs te stoppen en aan de kant te gaan staan.

De politieman had ondertussen per telefoon contact gezocht met zijn collega's die dienst hadden en deze waren onderweg. De bestuurder stopte bij een rotonde zodat de politieman de kans zag het portier te openen. Omdat de politieman in burger was, wilde de bestuurder niet luisteren en vervolgde zijn weg met dezelfde gevolgen als voorheen. De man stopte een eindje verderop weer zodat de politieman het portier opnieuw kon openen en de sleutel van het voertuig uit het contact te halen.

Ondertussen waren ook de gewaarschuwde politiemensen die wel in uniform waren ter plaatse en konden de man, een 81-jarige inwoner van Vriezenveen, aanhouden en meenemen naar het bureau. Hier vertelde de man dat hij de weg kwijt was en dat hij slecht zag en al jaren niet meer in het donker had gereden. Ook was hij in juli 2008 zijn rijbewijs kwijt geraakt, wel was de 81-jarige nog in het bezit van het AM rijbewijs, het bromfietsrijbewijs, zodat hij nog wel een brommobiel mocht besturen. Dit AM rijbewijs is ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt en justitie zal bepalen wat er verder gaat gebeuren. (2009052251)

Hennepkwekerijen ontdekt

Enschede

In Enschede zijn donderdag 12 november twee hennepkwekerijen ontdekt en opgeruimd. Eentje was nog in aanbouw, bij de tweede werden 49 planten aangetroffen. In beide gevallen werden zakken vol met weed gevonden. De eigenaren zijn aangehouden.

In eerste instantie werd donderdagmorgen 12 november rond 09.45 uur een onderzoek ingesteld in een woning aan de Holtwiklanden in Enschede. Hier werd een in aanbouw zijnde hennepkwekerij gevonden. Daarnaast troffen de politiemensen een vuilniszak vol met weed aan. Deze is in beslag genomen en de eigenaar, een 47-jarige man uit Hengelo, is aangehouden en voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau. Deze man was niet de bewoner van het pand maar is wel de eigenaar van de aangetroffen spullen.

Om ongeveer 11.30 uur werd een kijkje genomen in een woning aan de Espoortstraat in Enschede. In de woning werden op meerdere plekken in volle bloei zijnde hennepplanten aangetroffen, in totaal 49 stuks. Apparatuur met planten zijn in beslaggenomen en ondertussen vernietigd. Ook in deze woning troffen de politiemensen twee zakken met weed aan. Ook deze zijn in beslag genomen en de bewoner en eigenaar, een 29-jarige Enschedeër, is aangehouden en voor onderzoek meegegaan naar het bureau. (2009042765 / 2009043425)

---- --