Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

NH Amersfoort trots op Gouden Green Key
Het eerste en enige hotel in Amersfoort met dit keurmerk


· NH Amersfoort is enorm trots op de toekenning van de Gouden Green Key.
· NH Amersfoort is het enige én eerste hotel in Amersfoort met dit keurmerk
· Recent geopend en nu al goud!

· Green Key is hét internationale keurmerk voor milieuzorg binnen de gastvrijheidindustrie.
· NH Hoteles heeft de ambitie om - als hotelketen - voor eind 2009 alle 34 hotels in Nederland van het Green Key keurmerk te voorzien.

Hilversum, 13 november, 2009 ­ NH Amersfoort heeft de Gouden Green Key, voorheen bekend als de `milieubarometer, in ontvangst mogen nemen. Deze Green Key wordt alleen uitgereikt aan bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus bezig zijn met de zorg voor het milieu.

Operational Manager Tilly Huurnink is uitermate trots op het behalen van de Gouden Green Key: `Ik ben zo trots dat wij ­ direct in het openingsjaar ­ een Gouden Green Key hebben mogen ontvangen. Sommige hotels doen daar jaren over en ons team heeft het al in het openingsjaar voor elkaar; chapeau!.

Criteria waar bedrijven aan moeten voldoen om een Green Key te krijgen zijn: duurzaam ondernemen, bewustwording van recreant en toerist, betrokkenheid personeel bij het milieumanagement, duurzame investeringen en de organisatie van natuur en milieuactiviteiten.

Het is de ambitie van NH Hoteles om voor eind 2009 alle NH hotels in Nederland van het Green Key keurmerk voorzien te hebben én het Green Key keurmerk (of een gelijksoortig keurmerk) in alle andere landen van de Business Unit Benelux, UK, Frankrijk & Afrika te implementeren.

Over NH Hoteles
NH Hoteles (www.nh-hotels.com) is de derde zakelijke hotelketen in Europa. NH Hoteles heeft 397 hotels met 60.591 hotelkamers in 24 landen in Europa, (Latijns-)Amerika en Afrika. NH Hoteles werkt momenteel aan 45 hotelprojecten die samen meer dan 7.000 nieuwe hotelkamers zullen toevoegen. NH Hoteles staat bekend om haar service en hotelfaciliteiten, ontworpen met aandacht voor decor en comfort. NH hotels bieden de meest geavanceerde technologie, ontwikkeld om de communicatie van de gast zowel zakelijk als privé zo goed mogelijk te faciliteren. Restaurants vormen een andere prioriteit bij NH Hoteles, ze bieden de gast uitstekende kwaliteit. De bekende restaurateur en chef-kok Ferran Adrià, `schepper' van of El Bulli restaurant is een samenwerkingsverband met NH aangegaan. Samen worden nieuwe concepten ontwikkeld en geïntroduceerd, zoals `nhube', vernieuwende ruimtes in de hotelsector die een combinatie van eten, vrije tijd en rust bieden voor de gast, en `Fast Good'.

COMMUNICATIONS & PUBLIC RELATIONS
NH HOTELES BENELUX, UK, FRANCE & AFRIKA - HILVERSUM

Over Green Key
De Green Key www.greenkey.nl is hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf. De Green Key wordt beheerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. De Green Key staat garant voor de inzet van de ondernemer om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van hem verlangt. De Green Key is een middel om het milieubewuste imago van de onderneming naar gasten, overheden en zakenrelaties te communiceren. In Europa zijn op dit moment meer dan 450 bedrijven aangesloten bij de het internationale keurmerk Green Key. Voor het behalen van een Green Key moet een verschillend aantal milieumaatregelen worden genomen. Veel van deze maatregelen liggen op het gebied van gas-, water- en energiebesparing en het scheiden van afval. Deze zijn verplicht. Naast een aantal verplichte maatregelen moet een aantal keuzemaatregelen worden doorgevoerd. Het aantal toegepaste keuzemaatregelen bepaalt het niveau van de Green Key: brons, zilver of goud. De Green Key is het middel om de milieuprestaties te meten en te communiceren naar de gasten, overheden en zakenrelaties.




Ingezonden persbericht