Politie Zeeland


---


W-3399- 2009 Aanhouding op verdenking van beroving
Politie Zeeland heeft maandagmiddag op de Nieuwendijk in Vlissingen een
32-jarige man uit die plaats aangehouden.
De man wordt ervan verdacht in de nacht van 23 op 24 met 2009 een 24-jarige plaatsgenoot te hebben overvallen in de Schuitvaartgracht in Vlissingen.
Het slachtoffer had die avond een redelijk geldbedrag gewonnen in de plaatselijke speelhal. Het is niet onwaarschijnlijk dat dit door andere bezoekers van de speelhal , waaronder de verdachte, was opgemerkt.
Toen het slachtoffer na sluitingstijd van de speelhal op weg was naar huis werd hij onder bedreiging van een wapen gedwongen zijn portemonnee af te geven. Hij wist zijn belager van zich af te slaan en weg te vluchten. De portemonnee is niet in handen gekomen van de verdachte.
De 32-jarige heeft ondertussen bekend het feit te hebben gepleegd. Hij blijft voorlopig ingesloten. In dit onderzoek is de politie is nog wel op zoek naar een 2de verdachte.

Z-3400-2009 Diefstal uit woning, Terneuzen
Tussen donderdagavond 22.30 uur en vrijdagochtend 06.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Acaciastraat in Terneuzen.
Uit de woning zijn waardepapieren, computerapparatuur en beeld- en geluidsapparatuur met onbekende waarde weggenomen.
Het is niet bekend of er braakschade is.

W-3401-2009 Rijbewijs ingevorderd, Ritthem
Vrijdagochtend rond 08.30 uur is, aan de Sloeweg Noord in Ritthem het rijbewijs van een 29-jarige automobilist uit Zweden ingevorderd na een snelheidsovertreding.
De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 155 km/h over genoemde weg. De toegestane maximum snelheid is hier 100 km/h. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.
Rond 07.55 uur is het rijbewijs van een 32-jarige automobilist uit Middelburg, aan de Sloeweg Noord in Ritthem ingevorderd.
Hij reed met een gecorrigeerde snelheid van 150 km/h over genoemde weg.
Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

O-3402-2009 Rijden onder invloed, Goes
In de nacht van donderdag op vrijdag rond 04.05 uur is een 21-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland, aan de Wulfaertstraat in Goes gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,7 maal teveel had gedronken. Tegen hem is tevens proces-verbaal opgemaakt.