Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 308 HZ
Datum: Leeuwarden, 13 november 2009

Week van de Jeugdzorg Fryslân: 12 t/m 20 november 2009 Stages jeugdzorg voor bestuurders

Gedeputeerde Tineke Schokker-Strampel, burgemeester Johanneke Liemburg van Littenseradiel en vijf wethouders van Friese gemeenten lopen tijdens de Week van de Jeugzorg een dagdeel stage bij één van de Friese organisaties voor jeugdzorg. Doel is een 'kijkje in de keuken' te nemen, ervaringen op te doen en kennis te nemen van de dagelijkse praktijk.

Er is dit jaar een recordaantal stagelopers. Zeventig mensen, onder wie politici en professionals uit de zorg en het onderwijs, lopen een dagdeel stage. Met name het onderwijs is met ongeveer 50 stagelopers goed vertegenwoordigd. Onder meer de volgende organisaties bieden stageplekken: Tjallinga Hiem, Fier Fryslân, Bureau Jeugdzorg Friesland, Jeugdhulp Friesland, GGZ Friesland Jeugd, Talant en de Raad van de Kinderbescherming.

Deze activiteit vindt plaats in het kader van de Week van de Jeugdzorg die dit jaar voor de vierde keer georganiseerd wordt. Het doel van deze week is een beter beeld te geven van wat de jeugdzorg is en doet.

Wie loopt waar stage?
. Mevrouw Schokker-Strampel: maandag 16 november van 9 tot 12 uur bij Tjallinga Hiem in Leeuwarden. . Mevrouw Liemburg: maandag 16 november bij Fier Fryslân te Leeuwarden. . Wethouders J. Visser van Lemsterland en K. Feenstra van Heerenveen: woensdag 18 november van 13.00 tot 16.00 uur bij Fier Fryslân. . Wethouder S. Kanselaar-Rinzema van Wymbritseradiel: donderdag 19 november van 9.00 tot 12.00 uur bij Bureau Jeugdzorg Friesland. . Wethouders E. van Esch van Ooststellingwerf en S. Hylkema van Dantumadiel: vrijdagochtend bij Jeugdhulp Friesland in Burgum.

Het volledige programma van de Friese Week van de Jeugdzorg staat op www.weekvandejeugdzorgfryslan.nl


-----------------------

---- --