Politie Limburg-Noord

Onderzoek naar autodiefstallen afgerond in Venray


Datum: 13-11-2009
Tijd bericht: 14:27
Plaats: Venray
De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft een onderzoek naar autodiefstallen en andere misdrijven afgerond. Daarmee zijn ruim 30 zaken opgelost. In totaal werden twaalf verdachten aangehouden.

Aanhoudingen
Op 26 augustus werden twee mannen (39 en 46 jaar) uit Nijmegen aangehouden. In het onderzoek dat daarna volgde, werden nog eens tien verdachten opgepakt. Het gaat om een vrouw van 49 jaar uit Nijmegen, drie mannen (24, 25 en 29 jaar) uit Venray, twee mannen (23 en 24 jaar) uit Nijmegen, een 33-jarige man uit Milsbeek, een 48-jarige man uit Gennep, een 21-jarige man uit Beek Ubbergen en een 49-jarige inwoner van Deventer. Zes van de aangehouden verdachten zitten in gevangenhouding. De anderen zijn heengezonden maar zijn nog wel verdachte.

Diefstallen
Het gaat om in totaal 22 autodiefstallen, twee diefstallen van motoren, vier diefstallen van vogels uit volières en drie diefstallen van tuinmeubilair. Dat gebeurde sinds midden vorig jaar op diverse locaties in de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant. Bij de 46-jarige man uit Nijmegen werden bovendien twee vuurwapens aangetroffen.

Hoofdverdachten
Uit het onderzoek is gebleken dat de twee mannen uit Nijmegen die als eersten werden aangehouden, gezien kunnen worden als de hoofdverdachten. Zij werkten nauw samen met betrekking tot de diefstal en de heling van de auto's en motoren. De andere verdachten uit Gelderland en Deventer hielpen hen bij het stelen, helen en stallen van de gestolen voertuigen.

Venray
De drie verdachten uit Venray zouden zich schuldig hebben gemaakt aan de diefstallen van de vogels en het tuinmeubilair. Dat gebeurde in de regio-Venray. Zij verkochten de gestolen spullen vervolgens aan één van de Nijmeegse hoofdverdachten.

Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland
De BRZN richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit, voornamelijk in de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Het is een samenwerkingsverband van de zes politieregio's in deze drie provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost.