Gemeente Delft

Gemeente heeft bouwvergunning aangevraagd voor nieuwe Kapelsbrug

De gemeente heeft vorige week de bouwvergunning aangevraagd voor de nieuwe Kapelsbrug. In de afgelopen weken is het verbeterd ontwerp besproken met de welstandscommissie en met vertegenwoordigers van belangenverenigingen. Dit heeft geleid tot enkele aanpassingen in het ontwerp.

Zoals bekend moet de Kapelsbrug gedeeltelijk worden vervangen omdat deze niet geschikt is voor het verkeer dat ervan gebruik moet maken, waaronder de toekomstige tramlijn 19. Het brugdeel aan de kant van de binnenstad blijft gehandhaafd. Het brugdeel aan de kant van de Kolk wordt vervangen. Onder dit nieuwe brugdeel komt een onderdoorgang voor voetgangers en ontstaat een betere verbinding tussen het stadswater van de Oude Delft en het open water.

Het vooroverleg met de welstandscommissie en belangengroepen die bijzondere belangstelling hebben voor het ontwerp van de nieuwe brug, heeft geleid tot enkele aanpassingen. Zo is een uitsnede in de rand van de nieuwe brug opgenomen die een boogvorm heeft. Ook is de kadewand van de oude brug aangepast waardoor deze mooier aansluit. De leden van de welstandscommissie toonden zich deze week tevreden met de aanpassingen in het ontwerp.

De gemeente wil begin volgend jaar starten met de bouw van de Kapelsbrug. Tijdens de uitvoering van het werk blijft de brug beschikbaar voor het verkeer, zij het met minder rijstroken.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft