Ingezonden persbericht


----------------------------------------------
Persbericht 13 Nov 2009

Prestigieuze designprijs voor luxeresort in Zweedse Åre

Jezelf verwennen na een dag vol actie in een van 's werelds beste skigebieden. Dat lukt uitstekend in het Zweedse Åre. De vernieuwde Copperhill Mountain Lodge kreeg begin november de European Design Hotel Award voor beste spa van het jaar.

De jury roemde Copperhill Mountain Lodge om zijn uitstekende faciliteiten, de lokale cultuur en zijn ligging in het fraaie berggebied van wintersportbestemming Åre.

De prestigieuze designprijs is een pluim voor de nieuwe Noorse eigenaar van het 5-sterrenresort, die Copperhill Mountain Lodge in september aansloot bij de Scandinavische kwaliteitsketen Choice Hotels.

De Copperhill Mountain Lodge is ontworpen door de Amerikaan Peter Bohlin en AIX Arkitekter uit Stockholm. Architectenbureau Koncept Stockholm tekende voor de inrichting. Blikvanger is de 32 meter hoge open haard in de lobby, met stenen uit het Offerdal in het Zweedse Jämtland.

Design Hotels
Zweden kent zes officiële Design Hotels, waarvan Copperhill Mountain Lodge de enige hoog in de bergen is. Het resort heeft 112 kamers, een restaurant, een eetcafé, een lounge/bar en uitgebreide wellness- en sportfaciliteiten. Op 1 december 2009 opent Copperhill Mountain Lodge de deuren voor dit winterseizoen.

Åre
Åre is Zwedens toonaangevende wintersportlocatie met meer dan 100 pistes. Van 14 februari tot en met 21 maart 2010 kun je vanuit Nederland direct dichtbij Åre landen, met chartervluchten vanaf Amsterdam naar Östersund/Åre Flygplats. Vanaf het vliegveld is het slechts 90 tot 120 minuten met auto of bus naar Zwedens Leading Mountain Resort of the World.

Meer informatie:
Copperhill Mountain Lodge, www.copperhill.se
VisitSweden, www.visitsweden.com/fitforthewintergames Vliegtickets via Scandjet, www.scandjet.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE (