Power Plate niet verantwoordelijk voor gezondheidsklacht.

13/11/2009 15:41

Power Plate Belgium bvba

Gisteren en vandaag verscheen in diverse (Franstalige) media een onheilsboodschap onder titels als 'Is Power Plate een gevaar voor de gezondheid' of "Brengt Power Plate gezondheidsklachten voort?"

Aan de basis van deze artikels ligt het verhaal van een Franse dame die in coma raakte na het gebruik van een trilplaat. Ze dingt daarvoor de verdeler van die trilplaat, de Belgische firma Lanaform, voor de rechter.

Verkeerdelijk wordt in deze teksten het begrip trilplaat als synoniem gebruikt voor Power Plate, soms ook in het begeleidende beeldmateriaal.

De directie van Power Plate België, bij monde van Nick De Poot, wenst dit echter nadrukkelijk recht te zetten.

Een Power Plate is niet zo maar een trilplaat, en lang niet iedere trilplaat is een Power Plate. Hoewel de term Powerplaten inmiddels een geijkte uitdrukking is voor het werken met de trilplaat.

Het toestel dat de dame in kwestie gebruikte, was van Chinese makelij, en kostte amper 200 euro. Bij dit soort toestellen, van dergelijke bedenkelijke kwaliteit, is de werking slechts enigszins gebaseerd op die van een echte Power Plate.

Dat laatste is namelijk het enige toestel dat medisch gecertificeerd is en waarvan enerzijds de positieve effecten op de gezondheid wetenschappelijk bewezen zijn, en waarvan anderzijds wereldwijd nog geen gelijkaardig geval als dat van de ongelukkige Franse vrouw werd gerapporteerd.

Wij wensen dan ook uitdrukkelijk te melden dat de Power Plate trilplaat in de verste verte niets te maken heeft met dit spijtige voorval, noch met de firma Lanaform. Tegelijk vragen wij u in uw berichtgeving een duidelijk onderscheid te maken tussen de begrippen Power Plate en trilplaat.

Info : Power Plate Belgium

Vennen 4A

2200 Herentals

T : 014/65 26 37

F : 014/65 26 78

www.powerplate.be

info@powerplate.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel