Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 13 november 2009

Siemon lanceert 48-port 1U Z-MAXTM-patchpanelen

Netwerkbekabelaar Siemon heeft een nieuwe 48-poorts 1U-versie van het high-performance Z-MAX 6A modulaire patchpaneel op de markt gebracht. Dit paneel combineert een performance van 10GB/s met de extreem hoge kabeldichtheid van 48 poorten in 1 eenheid van een rack of kast, en is verkrijgbaar in zowel een Cat. 6A/klasse EA UTP-configuratie als in een shielded-uitvoering. Deze combinatie biedt gebruikers extra flexibiliteit om binnen de strenge ruimtebeperkingen een high-performance Cat. 6A/ klasse EA-netwerkkabelinfrastructuur aan te leggen en tegelijkertijd waardevolle rack- en kastruimte in het datacenter te besparen.

De Z-MAX 6A-outlet speelt een sleutelrol bij de prestaties van het patchpaneel bij applicaties met een hoge kabeldichtheid. De outlets zijn uitgerust met diagonaal geplaatste IDC-contactpunten. In vergelijking met traditionele systemen, waarbij de contactpunten in een rechthoekige configuratie aangebracht zijn, wordt met de diagonale configuratie de afstand tussen twee contactpunten geoptimaliseerd bij naast elkaar geplaatste outlets. Het Z-MAX-systeem slaagt er zo in de kabelparen tussen de verschillende outlets optimaal te ordenen en uit elkaar te houden, waardoor alien crosstalk en ruis tot een minimum beperkt worden, zelfs in de meest volgebouwde Cat. 6A/ klasse EA-patchkasten.

De Z-MAX 6A-patchpanelen van Siemon zijn voorzien van een uniek, modulair Quick-Snap-paneel. Hierdoor kunnen outlets snel ingeplugd en weer verwijderd worden, wat de eerste uitrol en de daaropvolgende verplaatsingen, toevoegingen en veranderingen (Moves, Adds, Changes - MAC) versnelt. De Z-MAX 6A-outlets, die speciaal ontworpen zijn voor de Z-MAX-panelen, maken gebruik van hetzelfde afmonteerproces als de hybride Z-MAX-outlets. Met behulp van de gepatenteerde Z-TOOL(TM) zijn zowel Categorie 6A UTP- als shielded outlets binnen 60 seconden af te monteren, inclusief het voorbereidingswerk aan de kabels.

Het Quick-Snap paneelontwerp is ideaal voor het gebruik in combinatie met de afgemonteerde Z-MAX 6A-trunkkabels. De trunks van Siemon zijn voorzien van Z-MAX 6A-outlets en optimaal aangepast aan de wensen van de gebruiker, waardoor permanente verbindingen in omgevingen met een hoge kabeldichtheid, zoals datacenters, in een minimaal tijdsbestek opgezet kunnen worden. Dit alles leidt tot een installatietijd die tot wel 75 procent lager ligt dan bij traditionele afmontage. De trunks combineren meerdere bekabelingkanalen, waardoor ze niet alleen het kabelmanagement verbeteren, maar ook de ruimte in kabelgoten in verhoogde verdiepingen of in het plafond optimaal benutten. Bovendien dragen ze bij tot een efficiëntere afhandeling van de vereiste verplaatsingen, toevoegingen en veranderingen.

De duurzame panelen zijn gemaakt van hoogwaardig lichtgewicht staal met een industriële zwarte afwerking, zijn voorzien van een krasbestendige poortmarkering en bieden een gebruiksvriendelijk, geïntegreerd kabelbeheersysteem. De afzonderlijke kabels zijn uitstekend herkenbaar door het doordachte labeling-systeem.

De shielded-uitvoering van het Z-MAX 6A paneel is uitgerust met de geïntegreerde Quick Ground(TM) technologie, die de shielded Z-MAX 6A-modules automatisch aardt als ze ingeplugd worden. Alle andere aardingsstappen worden hierdoor overbodig. Zowel de shielded- als de UTP-uitvoering van het Z-MAX-paneel zijn verkrijgbaar als compleet pakket, inclusief patchpaneel, Z-MAX-outlets en alle benodigde accessoires. Voor reeds afgemonteerde Z-MAX 6A-kabelsystemen zijn ook lege panelen verkrijgbaar.

Siemon's Z-MAX 6A-productlijn omvat complete end-to-end categorie 6A/ klasse EA-systemen in zowel de UTP- als de shielded-uitvoering. Het volledige Z-MAX 6A-kanaal bestaat uit Z-MAX 6A-outlets, Siemon categorie 6A-kabels en Z-MAX 6A-patchpanelen. Hier horen verder nog de Z-MAX 6A-patchcords bij, die zijn uitgerust met de Smart Plug-technologie; dit houdt in dat iedere aansluiting voorzien is van een zeer nauwkeurig afgestelde printplaat, die het signaal aanzienlijk verbetert en zo een ongeëvenaarde end-to-end systeemprestatie levert.

Z-MAX 6A-systemen kunnen voorzien worden van afdekplaten voor op de werkplek, en kunnen gemonteerd worden. Bovendien kan Siemon nog een volledig assortiment aan datacenterkasten, -racks en kabelbeheerproducten leveren.

Voor meer informatie over het categorie 6A Z-MAX-systeem en voor webinars, whitepapers, gedetailleerde specificaties, video's, enz gaat u naar www.siemon.com/uk/zmax


---




Ingezonden persbericht