Politie Limburg-Noord

Politie zoekt getuigen poging overval op winkel in Venray


Datum: 13-11-2009
Tijd bericht: 15:25
Plaats: Venray
Woensdagmiddag heeft er tussen 17:00 uur en 17:15 uur een poging tot overval plaatsgevonden op een winkel aan de Plataanstraat. Die middag kwam er een man gehaast en zenuwachtig de winkel binnen en liep linea recta richting de balie. Een medewerker stapte op de man af, waarop deze direct in gebrekkig Nederlands aangaf geld te willen wisselen. De medewerker vertelde de man dit niet te kunnen doen, waarop de verdachte nog onrustiger werd en een soort van bedreiging richting de medewerker mompelde. Plotseling haalde de man een steekwapen tevoorschijn en richtte deze op de medewerker. Instinctief pakte deze de hoorn van de omroepinstallatie en riep enkele collega's op naar de kassa te komen. Op dat moment draaide de verdachte zich om en snelde de winkel uit. De verdachte stapte buiten in een gereedstaande, donkere BMW met Duits kenteken, maar reed niet direct weg. Uit een geparkeerde Ford stapte op een gegeven moment twee personen en hadden even mondeling contact met de verdachte. Net voordat de gealarmeerde politie arriveerde, verlieten de twee voertuigen het parkeerterrein en reden er vandoor via de Deurneseweg.

Het signalement van de verdachte luidt als volgt: het is een man van 30-40 jaar oud en is ongeveer 180 cm lang en heeft een breed postuur. Hij heeft een rond gezicht met donkerbruin, plat gekamd haar en had die dag een stoppelbaard. De verdachte droeg die middag een lichtblauwe spijkerbroek en een geel/goudkleurig bomberjack.

Eén van de twee mannen die uit de Ford stapte en op het parkeerterrein contact had met de verdachte, is een negroïde man met een opvallend kapsel en hij droeg die middag een grijze muts met rode strepen. Van de overige betrokkene is geen signalement.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen, of mensen die deze middag iets verdachts hebben gezien of gehoord, contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Mensen kunnen ook anoniem tips doorgeven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 (gratis).