Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - aangehouden na verkoop harddrugs | |
De politie heeft donderdag 12 november een 39-jarige man uit Eerbeek en een 28-jarige man uit Apeldoorn aangehouden na een harddrugs transactie.


Surveillerende agenten zagen dat de mannen zich verdacht ophielden aan de Deventerstraat in Apeldoorn, en spullen leken uit te wisselen. De mannen werden ter controle staande gehouden en de 39-jarige man bekende direct harddrugs van de 28-jarige man te hebben gekocht. Hierop zijn beide mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 39-jarige man bleek een zeer geringe hoeveelheid harddrugs in zijn bezit te hebben en is, na inbeslagname van de drugs, heengezonden. De politie heeft de 28-jarige man in verzekering gesteld voor nader verhoor. Bij nader onderzoek is in zijn woning ook nog een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De 28-jarige man is vrijdagmiddag in vrijheid gesteld. De politie maakt tegen hem proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - getuige betrapt inbrekers                     |

De politie heeft donderdagmiddag 12 november een 34-jarige en 36-jarige man, beide uit Apeldoorn, aangehouden op verdenking van inbraak in een leegstaand pand aan de Veldhuisstraat in Apeldoorn.


De politie kreeg omstreeks 14:30 uur een melding van een getuige dat zij op dat moment twee verdachte personen bezig zag om in te breken bij een leegstaand pand aan de Veldshuisstraat. Bij dit pand werd inderdaad braakschade aangetroffen. Agenten zagen niet veel later twee mannen in de buurt fietsen die voldeden aan het signalement dat de getuige van de verdachten had doorgegeven. De politie heeft deze mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij een van de verdachten is inbraakgereedschap aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Apeldoorn - openbaar dronkenschap                         |

De politie heeft donderdagavond 12 november op de Adelaarslaan in Apeldoorn een 60-jarige inwoner aangehouden voor openbaar dronkenschap.


De politie kreeg omstreeks 19:30 uur de melding van een oplettende getuige dat een man baldadig gedrag vertoonde op de Adelaarslaan in Apeldoorn. Hij zou tegen auto's en lantaarnpalen aan het schoppen zijn. Agenten troffen ter plaatse een 60-jarige Apeldoorner aan in een zeer beschonken toestand. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Met een boete op zak is hij de volgende morgen weer in vrijheid gesteld.

|     |Apeldoorn - woninginbraak                                 |

In een kamerverhuurpand boven een horecagelegenheid aan De Heze in Apeldoorn is donderdagmiddag 12 november bij drie kamers ingebroken. Uit de kamers zijn diverse goederen weggenomen, waaronder computers en dvd-spelers.


Men heeft zich de toegang tot de kamers verschaft door enkele deuren te forceren. De inbraken werden rond 15:30 uur ontdekt en gemeld bij de politie. In verband met het onderzoek vraagt de politie mensen die mogelijk iets gehoord en/of gezien hebben om te bellen met 0900-8844.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --