Gemeente Delft

Markering Stationsplein maakt duidelijk waar fietsen mogen staan en waar niet

De gemeente heeft deze week markering aangebracht op het Stationsplein om duidelijk aan te geven wat de voetpaden zijn en waar fietsen mogen staan. Dit bevordert de duidelijkheid en verkeersveiligheid op het Stationsplein. Vanaf volgende week verwijdert de gemeente fietsen die tussen de markering van de voetpaden staan.

Dagelijks maakt een groot aantal verkeersdeelnemers gebruik van het Stationsplein. Een veilige en overzichtelijke verkeerssituatie is dan ook erg belangrijk. Voetgangers moeten ongehinderd over het plein kunnen lopen. Voetpaden dienen dan ook altijd te worden vrijgehouden van fietsen. Toezicht Openbare Ruimte van de gemeente Delft verwijdert fietsen die op de voetpaden staan. Informatie over de verwijderde fietsen is verkrijgbaar bij de meldkamer van Toezicht Openbare Ruimte, 015-260 26 26.

Op dit moment is bij het station voldoende onbewaakte en bewaakte stallingsruimte voor fietsen beschikbaar. Aan de achterzijde van het station is een groot aantal fietsenrekken neergezet bij de Van Gend&Loos loods. Onlangs zijn nog vierhonderd extra fietsenrekken bij benzinestation Berkman aan de Coenderstraat geplaatst. Er wordt gewerkt aan een nieuwe bewaakte fietsenstalling in de voormalige Van Gend&Loos loods. De bewaakte fietsenstalling aan de voorzijde van het station blijft in stand tot de nieuwe bewaakte fietsenstalling in de loods gereed is.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft