Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 13 november 2009

SCHORSING MATWÉ MIDDELKOOP

De ATP heeft Matwé Middelkoop een boete en zes weken schorsing opgelegd. In september besloot Middelkoop gehoor te geven aan de oproep van captain Jan Siemerink om de zieke Raemon Sluiter te vervangen als speler van het REAAL Nederlands Davis Cup Team in het duel tegen Frankrijk. Daarop trok hij zich terug uit het ATP-Challenger toernooi van Banja Luka dat gelijktijdig plaatsvond.

De ATP strafte Middelkoop voor het voortijdig verlaten van het toernooi. Middelkoop heeft een boete gekregen van $ 10.000 en een speelverbod van zes weken op de ATP-Tour. Hieronder vallen ATP-toernooien en Challengers. Matwé Middelkoop kan de komende weken wel uitkomen tijdens ITF-toernooien, zoals Futures. De KNLTB betaalt de boete van $ 10.000. De schorsing gaat in op 16 november en eindigt op 28 december.

De KNLTB betreurt het besluit van de ATP ten zeerste. Technisch directeur Rohan Goetzke is van mening dat Middelkoop buitenproportioneel is gestraft voor zijn besluit. "Uitkomen voor je land tijdens de Davis Cup is een eer en daarom besloot Matwé om zich terug te trekken. Dat heeft de KNLTB zeer op prijs gesteld. De KNLTB is van mening dat de ATP en de ITF met een regeling moeten komen voor dit soort lastige situaties"