Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Oene - diefstal drop                                      |

De politie heeft in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 november in Oene een 46-jarige vrouw uit Heerde aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van een grote hoeveelheid drop.


De politie kreeg rond 05.00 uur de melding van een getuige dat twee personen zich verdacht gedroegen bij een auto in een weiland bij de Kerkweg. Toen politieagenten ter plaatse kwamen, vonden ze bij de (verlaten) auto ruim twintig dozen met drop. In de buurt werd alleen de 46-jarige vrouw aangetroffen, zij is aangehouden op verdenking van diefstal. De dozen drop bleken afkomstig uit een onafgesloten bestelauto die geparkeerd stond bij een bedrijf aan de Eperweg. Bij een hek van het bedrijf bleken nog eens ongeveer 80 dozen drop al klaargezet te zijn om bij een volgende rit te worden opgehaald. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal en sluit meer aanhoudingen niet uit.

|     |Ermelo - getuigen vernieling autospiegels gezocht         |

De politie in Ermelo zoekt getuigen van vernieling van diverse buitenspiegels van auto's op het Kosterland in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 november.


De politie kreeg rond 01.15 uur de melding dat jongeren op het Kostersland de buitenspiegels van diverse auto's zouden hebben vernield. De politie was snel ter plaatse, maar trof geen verdachten aan. De politie onderzoekt de vernieling en verzoekt mogelijke getuigen van de vernielingen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

|     |Hierden - verkeersborden terug                            |

De politie heeft bij een 64-jarige Hierdenaar 14 verkeersborden in zijn tuin aangetroffen. De man moet een schadebedrag betalen.


De politie kwam de verkeersborden tegen toen ze naar aanleiding van een melding van de man bij hem langs gingen. Uit nader onderzoek bleek dat zes van de verkeersborden en ook een in de tuin van de man aangetroffen steekplaatje (die gebruikt worden om fietspaden af te sluiten) afkomstig waren van de gemeente Harderwijk. De schade is berekend op E 921, - De man moet de gemeente een schadevergoeding betalen. Hij heeft op donderdag 12 november vrijwillig afstand gedaan van de verkeersborden en het steekplaatje. Deze gaan retour naar de gemeente Harderwijk.

|     |Vaassen / Emst - handhavingsdienst                        |

De politie hield donderdag 12 november op diverse locaties binnen Vaassen en Emst een aantal (verkeers)controles. Dit op verzoek van de wijkagenten.


Er werd ondermeer specifiek aandacht geschonken aan het woon-werkverkeer en de fietsende schoolgaande jeugd. Op een aantal locaties in 30-km zones werd het woon-werkverkeer gecontroleerd op snelheid en het dragen van autogordels. Bij deze controles werden 4 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en werden 17 automobilisten bekeurd voor te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 52 km/u. Verder werd er nog een bestuurder bekeurd omdat er niet handsfree gebeld werd in de auto.


De schoolgaande jeugd werd gecontroleerd op goed gebruik van de fietsverlichting. In het kader van de landelijke actie "Val op, daar kun je mee thuis komen" kregen overtreders naast een bekeuring ook een verlichtingssetje uitgereikt van de politie. In totaal kregen 7 fietsers een bekeuring.


Openstaande boetes

Gedurende de ochtend werd er ook aandacht geschonken aan een aantal inwoners van Vaassen die nog boetes open hadden staan. Tijdens deze actie werden drie mensen aangehouden omdat ze nog een boete open hadden staan en/of een vervangende hechtenis moesten ondergaan. Het aantal dagen dat de aangehouden inwoners nog moest 'zitten' bedroeg respectievelijk 14, 16 en 23 dagen. Een van hen heeft de
openstaande boetes inmiddels betaald en is in vrijheid gesteld.


Verdovende middelen

Naar aanleiding van klachten en/of meldingen werden een tweetal locaties in Vaassen bezocht omdat het vermoeden bestond dat daar hennep werd geteeld. Op een locatie aan de Oldenhofstede werd in een woning restanten van een kleine kwekerij aangetroffen. In de woning werd verder nog wat softdrugs en mogelijk harddrugs aangetroffen. Deze verdovende middelen zijn in beslag genomen en worden nader onderzocht. De eigenaar van de woning zal nog nader gehoord worden.


Op een locatie aan de Apeldoornseweg werd niets aangetroffen. Uit nader onderzoek ter plaatse bleek dat op deze locatie geen hennep werd gekweekt en/of in het verleden was gekweekt.


De komende maanden zullen dergelijke controles vaker door de wijkagenten van het team Epe gepland en uitgevoerd gaan worden, binnen de gehele gemeente Epe.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --