Ingezonden persbericht


Persbericht

Sittard, 13 november 2009

BELEEF NU CITY-GOLF IN SITTARD
Loco-burgemeester Dhr. Pieter Meekels verricht eerste officiële afslag!

De binnenstad van Sittard heeft er sinds heden een recreatieve attractie bij gekregen. City-Golf is een recreatieve variant van het golfspel waarbij het parcours gevormd wordt door hobbelige kinderkopjes, uitgestrekte pleinen of smalle steegjes. Deelnemers proberen de golfbal met zo weinig mogelijk slagen in diverse (ludieke) holes te spelen. Op vrijdag 13 november 2009 heeft de officiële kick-off plaats gevonden. Loco-burgemeester Dhr. Pieter Meekels heeft de eerste officiële afslag verricht. Samen met diverse andere vertegenwoordigers uit de horeca, hotellerie, VVV, gemeente en zakenleven is het eerste parcours City-Golf gevolgd.

Golf staat op dit moment bekend als de snelst groeiende sport in Nederland. Naast het bekende traditionele spel op de golfbaan, zijn er inmiddels verschillende alternatieven ontwikkeld. Bijvoorbeeld het inmiddels bekende boerengolf. City-Golf is een speciaal recreatief-ludieke variant die, zoals de naam al aangeeft, zich afspeelt in het hart van de binnenstad van Sittard. Het parcours voert over hobbelige kinderkopjes, uitgestrekte pleinen en smalle steegjes. De uitdaging is, om de golfbal in zo weinig mogelijk slagen in de holes te spelen.

City-Golf wordt als recreatieve groepsactiviteit aangeboden. Er wordt gebruikt gemaakt van speciale balletjes die geen schade of letsel kunnen veroorzaken. Deelnemers krijgen eerst een compacte basisinstructie. Daarna wordt gestart met het golfparkoers in de vorm van een stadswandeling. De verschillende holes waar het golfballetje in gespeeld moet worden, liggen door de binnenstad verspreid. Tijdens het parcours vervult de instructeur tevens de rol van stadsgids. Hij/zij geeft ook uitleg over de bezienswaardigheden die de deelnemers onderweg passeren.

City-Golf ziet zichzelf als waardevolle aanvulling op het toeristisch-recreatieve product Sittard. Het arrangement is tevens boekbaar met andere arrangementen als Hap Stap en de culinaire Brandslang.

Meer informatie
Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met de Afdeling Informatie & Reserveringen, de Limburg Winkels of VVV-vestigingen van VVV Zuid-Limburg. Voor reserveringen kunt u eveneens terecht bij VVV Zuid-Limburg, via de website www.vvvzuidlimburg.nl of www.city-golf.nl, email info@vvvzuidlimburg.nl of 0900-555 9798 (E 1,- p.g.).


* Einde bericht *

Verzenddatum: 13 november 2009
Afzender: City-Golf - VVV Zuid-Limburg


Noot voor redacties