Ingezonden persbericht


GEMEENTERAADSFRACTIE ROTTERDAM

Persbericht

VVD Rotterdam stelt proriteiten in begroting 2010

ROTTERDAM, 13 oktober 2009: Meer geld voor veiligheid en geen hogere belastingen. Dat was de inzet van de VVD bij het vaststellen van de begroting 2010. "De bulk van moties van de andere partijen toont dat die geen prioriteiten kunnen stellen" zegt fractievoorzitter Jeannette Baljeu.

De VVD heeft zich geërgerd zich aan het gedrag van de coalitiepartijen tijdens de behandeling van de begroting. Om linkse hobby's te financieren, werd de ene motie na de andere ingediend. "In tijden van financiële nood moet de stad de grote lijn vasthouden. Wat PvdA, GroenLinks en het CDA nu doen, is bakkeleien over het verschuiven van subsidiebedragen. Ze kunnen zich beter druk maken om veiligheid en lagere belastingen," aldus Baljeu.

De VVD diende twee moties in. Als het kabinet bezuinigt op de Rotterdamse politie, moeten direct afspraken worden gemaakt door het college met de raad over de Rotterdamse inzet, want veiligheid heeft in deze stad voor de VVD topprioriteit. En geen hogere belastingen in tijden dat mensen op elke cent moeten letten. Baljeu: "Er is nu geen geld en er komen nog grotere bezuinigingen aan. We moeten echt kiezen voor de prioriteiten in de stad; economie, veiligheid en ruimte voor de automobilist".